Beckham og Bjørndalen selger asiatisk IT

Asiatiske selskaper som kjøper opp stort i Vesten, satser knallhardt på sport for å komme inn i varmen.

Asiatiske selskaper som kjøper opp stort i Vesten, satser knallhardt på sport for å komme inn i varmen.

Lenovo skal vinne den olympiske ånden, mens kjøperen av Siemens Mobile satser hardt på Beckham-effekten.

Lenovo kjøpte som kjent PC-divisjonen til IBM tidligere i år. Foreløpig kan de bruke IBM-navnet til å selge PC-er, men fremtiden ligger i å gjøre Lenovo til et velkjent navn som folk stoler på.

For å løse dette satser Lenovo på sport, nærmere bestemt sponsing av de olympiske lekene i Torino 2006 og Peking 2008. Dermed skal innsatsen til Ole Einar Bjørndalen og de andre norske OL-deltagerne forhåpentligvis forbindes med navnet til Lenovo.

BenQ er et annet asiatisk selskap i omtrent akkurat den samme situasjon som Lenovo. De har kjøpt Siemens Mobile, kan bruke Siemens-navnet i en overgangsperiode, men fremtiden ligger i å bygge opp BenQ.

Selskapets strategi likner da også en god del på Lenovos. De vil bruke store penger på sport. Gode vibrasjoner fra Siemens-mobiler skal overføres til Benq-navnet ved å sette begge merkevarenavnene på trøyene til Real Madrids stjernegalleri.

Fra og med neste sesong vil Real Madrids stjernespillere reklamere for BenQ-Siemens. Tidligere hadde Siemens Mobile en avtale med laget, og en ny avtale er nå inngått av BenQ. Så er det bare et tidsspørsmål før BenQ står alene igjen på Real Madrids drakter. Avtalen løper frem til 2010.

- BenQs tette bånd til det asiatiske markedet vil være til stor hjelp i arbeidet med å utvikle våre aktiviteter i denne regionen, sier José Angel Sánchez Perianez, markedsføringsdirektør i Real Madrid i en pressemelding.

BenQ Mobile har hovedkontor i München i Tyskland og er en av tre forretningsdivisjoner i BenQ Corporation. Selskapet hadde en omsetning på over 5,6 milliarder euro i 2004 hvis man kombinerer Siemens og BenQs mobilvirksomhet. De har mer enn 7000 ansatte over hele verden, med forskning og utvikling samt produksjonslokaliteter i Aalborg (Danmark), Beijing, Suzhou (Kina), Kamp-Lintfort, München, Ulm (Tyskland), Manaus (Brasil), Mexicali (Mexico) Taipei (Taiwan), og Wroclaw (Polen).

Til toppen