FORBRUKERTEKNOLOGI

Bedre 3D-grafikk i virtuell PC for Mac

Parallels har kommet med en ny versjon av selskapet virtuelle PC-løsning for Mac. Nyhetene er mange.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juni 2007 - 10:07

Parallels har etter hvert blitt en etablert leverandør av virtualiseringsløsninger, ikke minst for Mac. I går annonserte selskapet Parallels Desktop 3.0 for Mac, et produkt som gjør det mulig å kjøre andre operativsystemer, for eksempel Windows eller Linux, direkte fra skrivebordet i Mac OS X.

Den nye versjonen kommer bare fire måneder etter en stor oppdatering til 2.0-utgaven, som innførte blant annet Coherence-modus, som gir mulighet til å vise Windows-applikasjoner direkte i Mac OS X-brukergrensesnittet, i stedet for innenfor et Windows-miljø. Det loves nå mer enn 50 nye egenskaper eller forbedringer. De fleste av disse er knyttet til kjøring av Windows-programvare.

Dette inkluderer SmartSelect, som lar brukerne fritt velge om filtyper skal knyttes til Mac- eller Windows-programvare. For eksempel kan brukeren velge å klikke på en lenke i Windows-miljøet og få åpnet den i Safari-nettleseren.

Noen unntak finnes likevel. Installasjonsfiler av typen .dmg vil alltid bli åpnet i Mac-miljøet, mens .exe-filer alltid vil bli åpnet i Windows-miljøet.

Den nye utgaven av Desktop for Mac skal ha fått mye bedre støtte for 3D-grafikk basert på OpenGL 1.5 og DirectX 9. Dette åpner for kjøring av 3D-basert spill eller 3D-design-programmer som kun finnes til Windows. En oversikt over spill og programmer som til nå er blitt testet med hell, finnes her. Opptaket nedenfor demonstrerer kjøring av Quake 4 i Parallels Desktop 3.0 for Mac.

Snapshots er en ny backup-mekanisme som raskt kan lagre tilstanden til den virtuelle maskinens minne, innstillinger og harddisk. Dette skal gjøre det tryggere for brukeren å teste ut betaprogramvare eller å surfe på nettet, siden man raskt kan returnere til den lagrede tilstanden.

Et nytt administrasjonsverktøy for sikkerheten skal hjelpe brukere med å tilpasse interaksjonsnivået mellom Windows og Mac OS X. Dette inkluderer blant annet innstillinger for når og hvordan filer kan deles mellom operativsystemene, om dra-og-slipp-funksjonaliteten skal være skrudd på, samt om harddisker og andre enheter skal være montert og tilgjengelige.

Parallels Explorer er et verktøy som gjør det mulig for Mac-brukerne lese og endre filer og mapper i de virtuelle Windows-harddiskene, uten å måtte laste Windows.

Brukere som har tatt i bruk Apples Boot Camp, kan benytte de samme partisjonene og kjøre Windows XP fra disse i Parallels virtuelle maskin.

Dagens brukere av Desktop for Mac kan oppgradere til den nye versjonen for omtrent 50 dollar, mens den for nye brukere normalt vil koste omtrent 80 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.