JUSS OG SAMFUNN

Bedre å leie DVD enn å laste ned

Wired.com har gjort en test på den nye filmtjenesten Movielink hvor nettavisen konkluderer med at de kan komme til å velge videobutikken neste gang de skal ha tak i en helaftens spillefilm.

13. nov. 2002 - 11:08

En av de hardeste konkurrentene til Movielink, Intertainer, hiver seg på kritikken når WiredNews tester den nye filmtjenesten.

Jonathan Taplin skjønner ikke hvorfor Movielink, som eies av de fem av de største filmstudioene i Hollywood, har valgt nedlasting på siten.


- Hvis det tar deg to timer å laste ned en film, kan du like så godt gå til Blockbuster-butikken på 15 minutter, sier han til WiredNews.

Taplin ligger i rettslig strid med Movielink:

Wired-testen tok 2 timer og 42 minutter før filmen 'A Beautiful Mind' med Russel Crowe var lastet ferdig på maskinen. Movielink er i utgangspunktet kun rettet mot amerikanske brukere, blant annet på grunn av rettighetsspørsmål (digi.no har dermed ikke testet tjenesten selv), og Wired slår fast at tjenesten ikke er noe for modembrukere.

Wired benyttet en høyhastighets T1-aksess og brukte noen minutter på å registrere seg på tjenesten og slette 80 MB e-post for å gjøre plass til 691 MB med film.

I utgangspunktet får du leie filmen fra Movielink i 30 dager, men har du trykket på startknappen etter nedlasting, må du se filmen innen 24 timer. I tillegg hadde Wired problemer med å spille av filmen, fordi RealPlayeren trengte en oppgradering.

Noe av spørsmålet som det ikke foreligger svar på, er hvor mange som gjerne vil sitte ved datamaskinen og se på en helaftens spillefilm kontra å plukke video-på-bestilling alternativer via kabeloperatøren for å se den på TV i stedet. I tillegg drar Wired fram den gamle problemstillingen om streaming, med dårligere avspillingskvalitet, men kjappere aksess - kontra nedlasting, med bedre kvalitet, men lang nedlastingstid.

Les hele artikkelen på Wired her

Les også tidligere sak om Movielink på digi.no:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.