Bedre antivirus fra Microsoft

Dette er nytt i gratisproduktet Security Essentials.

27. des. 2010 - 13:14

Microsoft har fått mye skryt for antivirusløsningen Security Essentials (MSE) som ble lansert i fjor høst.

Ikke bare er programvaren gratis for privatpersoner og småbedrifter. Pakken har også gjort det godt i tester, selv i kamp med betalte produkter fra mange av de etablerte antivirusleverandørene.

Rett før jul kom Microsoft med versjon 2.0 av Security Essentials. Programmet foreligger i norsk versjon og krever ingen registrering. Uvisst av hvilken grunn ble ikke lanseringen markert med pressemelding, omtale på selskapets nettsider eller sikkerhetsblogg.

Pakken er ment å beskytte de mange Windows-maskinene som ikke har noe vern mot ondsinnet kode og spionvare.

- Den er enkel å installere, bruke og er alltid oppdatert, slik at datamaskinen er beskyttet av den nyeste teknologien, oppgir Microsoft.

Dette er nytt

Det «heuristiske» virussøket skal ha blitt kraftig utbedret i MSE 2.0. Dette er en sanntids skannemotor som skal fange opp kode med mistenkelig atferd.

Nytt er også et vern mot webbaserte trusler. Denne funksjonen utnytter filterteknologi som ble først ble introdusert med Windows Vista, og virker av den grunn ikke på Windows XP.

I tillegg har MSE fått integrasjon mot den innebygde brannmuren i Windows. Dette er en mindre endring, som lar brukeren skur på brannmuren rett fra antivirusproduktet, altså uten å gå veien om kontrollpanelet.

Bedrifter kan fritt benytte Security Essentials på opptil 10 datamaskiner. For større virksomheter selger Microsoft et enterpriseprodukt kalt Forefront Endpoint Protection.

Denne skal tilby lignende beskyttelse som MSE, men har også funksjoner for sentralisert administrasjon. Forefront Endpoint Protection 2010 skal etter planen lanseres på nyåret.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.