Bedre Centrino-støtte i vente for Linux

For første gang skal PC-leverandører kunne selge Centrino-merkede bærbare med forhåndsinstallert Linux.

For første gang skal PC-leverandører kunne selge Centrino-merkede bærbare med forhåndsinstallert Linux.

Intel har omsider åpnet for at Linux-baserte, bærbare PC-er basert på selskapets Centrino-plattform kan utstyres med Centrino-logoen. Dette skyldes økt innsats fra Intels side, samt tilstrekkelig støtte for strømstyringsfunksjonalitet i 2.6.8-utgaven av Linux-kjernen, til å tilfredsstille Intels krav. Dette forteller Karen Regis, leder for Intels mobile programmer, til News.com.

Innen 30 dager skal Intel publisere drivere og firmware som skal gi Linux-støtte for den utbredte Intel Pro/Wireless 2200-brikken. Denne brikken gir mange av dagens Centrino-brukerne WLAN-muligheter basert på 802.11b og g. I tillegg skal driverne også støtte den nye Pro/Wireless 2915-brikken for 802.11a/b/g-baserte nettverk. Denne brikken er en del av den nyeste utgaven av Centrino, kjent under kodenavnet Sonoma, som ble offentliggjort denne uken.

Dette er relativt nye takter fra Intels side. Tidligere har selskapet tatt seg svært god tid med å publisere Linux-drivere for Centrino. Den første utgaven ble først klar i november i fjor, etter et halvt år med offentlig betatesting.

    Les også:

Også den nye utgaven av Centrino WLAN-driveren for Linux ventes å bli tilgjengelig på dette nettstedet. Selve driveren er utgitt med åpen kildekode, mens firmware-filen fortsatt inneholder de detaljene Intel vil ha for seg selv.

Til toppen