Bedre databasestyring på nett

Computer Associates annonserte nylig at OpenIngres 2.0 nå er tilgjengelig i USA. Dette er den største oppgraderingen til det populære relasjonsdatabase vedlikeholdsystemet siden systemet ble introdusert for 12 år siden.

Computer Associates annonserte nylig at OpenIngres 2.0 nå er tilgjengelig i USA. Dette er den største oppgraderingen til det populære relasjonsdatabase vedlikeholdsystemet siden systemet ble introdusert for 12 år siden.

Ved siden av en mengde utvidelser ønsket av brukerne som nye driftsegenskaper og ytelsesforbedringer, tilbyr den nye utgaven sterkere forbindelsesmuligheter og reproduksjonsteknologier som forenkler opprettelsen og vedlikeholdet av web-baserte applikasjoner.

OpenIngres er installert på over 10 000 steder over hele verden.

Dustin McNabb, direktør i Computer Associates Internationals' DBMS markedsføringsavdeling, forteller at drivkraften bak utvidelsene og ytelsesforbedringen har vært forespørslene fra brukerne.

- Vi tok en lang og grundig kikk på databasemotoren og optimaliserte hver eneste bit med kode for å reflektere behovene til bedrifter som viser veien i Internett-alderen, skriver McNabb i en pressemelding.

Viktige nye egenskaper ved OpenIngres 2.0 inkluderer forbedret reproduksjon, låsing på rodenivå spesifisert på tabell- eller brukerbasis, støtte for Java, og forbedrete web-tilknytningsmuligheter gjennom naturlig API-støtte for Microsoft, Netscape og Spyglass nettservere.

På de fleste nettsteder som er databasedrevne, kaller en nettside opp et program som har SQL-query innebygget i seg. Hver gang nettsiden må endres, må det assosierte programmet endres, testes for så igjen bli lagt online. Med OpenIngres 2.0, behøver ikke nettansvarlige og databaseadministratorer håndtere disse mellomliggende programmene. OpenIngres inkluderer også en makroprosessor som tillater utviklere å legge SQL-utsagn direkte inn i en HTML-side. Nettserveren kan da prosessere disse forespørslene under eksekveringen.

-Prosessering av forespørsler gjennom SQL på HTML-siden forenkler innholdsvedlikeholdet for brukerne mye, uttaler McNabb.

- Alle de viktige SQL-funksjonene, som select, update, delete og insert, kan gjøres direkte til selve nettsiden.

CA har økt reproduksjonshastigheten i den nye versjonen ved å flytte kjernen av reproduksjon - selve capture-systemet inn i DBMS-server-motoren. Denne egenskapen gjør det mulig for brukeren å reprodusere et subsett av produksjonsdatabasen til en nettserver, for eksempel slik at når endringen gjøres i produksjonsdatabasen, reproduseres endringen til nettserveren automatisk.

- Av sikkerhetsgrunner, og for å unngå overbelasting av produksjonsdatabasen, er det fornuftig at produksjonsdatabasen ikke blir direkte aksessesert av nettstedet ditt., forklarer McNabb.

- Reproduksjonsserveren sørger for at databasen til nettstedet ditt er hundre prosent synkronisert med dataene i produksjonssystemet ditt, selv når produksjonsserveren kjører bedriftsskritiske applikasjoner.

OpenIngres 2.0 er nå tilgjengelig for Sun Solaris og Windows NT på Intels brikker. Støtte for flere populære versjoner av Unix, for DECs OpenVMS på firmaets VAX og Alphaprosessorer og for NT på Alpha, vil være tilgjengelige innen 90 dager. Prisstrategien vil bli som for tidligere utgaver.

Stein Onsrud , administrerende direktør i Computer Associates Norway AS, forteller til digi at selv om CAs markedsandel innen relasjonsdatabaser ikke er så stor i Norge (5-10%), har de en etabler kundebase som er fornøyde og positive til OpenIngres. Eksempler på kunder er Saga, Politiet og Hydro.

Onsrud forteller videre at CA vil sette igang en ny, offensiv satsing på OpenIngres, ikke minst i forbindelse med CA-World'97 som avholdes i New Orleans i juli. Her vil en rekke norske kunder og journalister delta, og Onsrud håper med dette at CA vil øke sin markedsandel innen relasjonsdatabser, også i Norge. Likevel venter ikke Onsrud noen større generell vekst i dette markedet.

- Boomen her var for ti år siden. Derfor har CA nylig kommet med et annet nytt produkt, Jasmine, som er en objektorientert database som blant annet støtter multimedia.

Onsrud regner med at teknisk orienterte folk har større interesse for denne typen produkter, samt produkter innen system- og nettverksmanagement, og dette er derfor idag mye viktigere satsingsområder for Computer Associates.

Onsrud avslutter med at han ikke ennå kan fortelle når OpenIngres 2.0 vil bli tilgjengelig i Norge, men at flere av de norske kundene allerede har uttrykt ønsker om å oppgradere.

Til toppen