Bedre enn fryktet i Ask/Proxima

Prosjektør-produsenten Ask/Proxima la torsdag frem relativt hyggelige tall for andre kvartal - til tross for tidligere varsel om problemer. Men selskapet får ikke sin nye lommeprosjektør i salg før til neste år.

Prosjektør-produsenten Ask/Proxima la torsdag frem relativt hyggelige tall for andre kvartal - til tross for tidligere varsel om problemer. Men selskapet får ikke sin nye lommeprosjektør i salg før til neste år.

Ask/Proxima varslet for to uker siden om at resultatet i andre kvartal kunne bli svakere enn forventet, men i dag morges hadde skyene fordampet. Fredrikstad-selskapet tjente 41 millioner kroner etter å ha solgt for 550 millioner kroner i andre kvartal. Dette er en vekst på henholdsvis 35 og 42 prosent sammenliknet med andre kvartal i fjor.

Ask/Proxima trodde selskapet ville få et svakere resultat fordi man var forsinket i oppstarten av selskapets nye produksjonslokaler i Fredrikstad.

Administrerende direktør Ole Jørgen Fredriksen sier at selskapet hans nå står foran en kraftig vekstperiode - Ask og Proxima er ferdig med fusjonen, selskapet har bygget ut sitt internasjonale kontornett og markedet vokser raskt.

Men Ask/Proxima har kjørt på en fartsdump: Selskapet ligger bak sine konkurrenter i kappløpet om å lansere en generasjon såkalte lommeprosjektører. En ny bildegenerator fra Texas Instrument har gjort det mulig å lage prosjektører som halverer den tidligere minstevekten til rundt to kilo.

Den nye konkurrenten Compaq har tidligere lovet å lansere en 1,9-kilogram tung fremviser allerede i løpet av juli, mens en rekke andre konkurrenter sier tidlig i høst. Ask/Proxima viste i dag morges frem en prototype av sin lommeprosjektør uten å gi noen tekniske detaljer.

- Den nye fremviseren kommer i salg i løpet av februar til neste år, mens konkurrentene kommer i slutten av tredje kvartal, innrømmer Fredriksen.

- På grunn av sommerferie lanserer vi vår nye prosjektør i Norge 5. august. I resten av Europa og USA er fremviseren allerede i salg, forteller Verner Hølleland, produktsjef for bærbart hos Compaq Norge.

Markedsanalyser Fredriksen viste frem angir at lommeprosjektører vil stå for en fjerdedel av det totale fremviser-salget til neste år. Fredriksen forklarer at Ask/Proxima kunne vært tidligere ute, men turte ikke å ta den sjansen på feilfri produksjon hos Texas Instrument som markedslederen Infocus gjorde.

Til toppen