RESULTATERFINANS

Bedre enn ventet fra AMD

Omsetningen skyter i været for Intel-utfordreren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juli 2010 - 08:32

AMD la i går fram regnskapstall for andre kvartal av 2010. De viser at selskapet har omsatt for mer enn det noensinne tidligere har gjort i et andre-kvartal. Men først og fremst tap av egenkapital på 120 millioner dollar i forbindelse med at Global Foundries ble utskilt fra AMD i fjor, gjør at nettoresultatet er negativt.

I andre kvartal omsatte AMD for 1,65 milliarder kroner. Driftsinntektene var på 125 millioner dollar, men resultatet ble altså negativt – 43 millioner dollar i minus.

Omsetningen er noe høyere enn i første kvartal da de var på 1,57 milliarder dollar. Men driftsinntektene har blitt redusert fra 182 millioner dollar i første kvartal. Da hadde selskapet nettoinntekter på 257 millioner dollar før skatt.

AMDs president og administrerende direktør, Dirk Meyer, sier i en kommentar til den høye omsetningen blant annet skyldes robust etterspørsel etter selskapets nyeste plattformer for bærbare pc-er og at kombinasjonen av mikroprosessorer og grafikkprosessorer har bidratt til at selskapets kunder har lansert en rekordhøyt antall nye produkter.

Dessuten har AMD i løpet av kvartalet fått Sony som kunde.

AMD mikroprosessorvirksomhet hadde en omsetningsvekst på fire prosent sammenlignet med første kvartal og 31 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2009.

Grafikksegmentet opplevde en omsetningsvekst på 8 prosent sekvensielt og 87 prosent fra samme kvartal i fjor.

AMD venter av sesonsmessige årsaker at omsetningen vil øke ytterligere i tredje kvartal i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.