RESULTATERFINANS

Bedre enn ventet fra Cisco

Slo forventningene på Wall Street trass dårlige tider.

11. aug. 2011 - 09:23

Verdens største produsent av nettverksutstyr leverte tall for sitt regnskapsmessige 2011 onsdag kveld, norsk tid.

Det knyttet seg stor spenning til tallene siden resultatene til Cisco er svært påvirket av offentlige budsjetter. Ifølge nyhetsbyrået Reuters står inntekter fra offentlig sektor for en femtedel av omsetningen.

Omsetningen endte på 11,2 milliarder dollar, 87,8 milliarder norske kroner, i selskapets regnskapsmessige fjerdekvartal, mot 10,8 milliarder dollar samme periode i fjor. Netto resultatet endte på 1,2 milliarder dollar, 9,4 milliarder kroner. Dette er en nedgang fra samme periode i fjor på 36,3 prosent, fra 1,9 milliarder dollar. Det melder selskapet i sin resultatrapport.

Resultat per aksje endte på 0,22 dollar mot 0,33 dollar samme periode året før.

For året som helhet steg omsetningen med 7,9 prosent fra 2010 til 2011 til 43,2 milliarder dollar, 338 milliarder norske kroner.

I resultatrapporten skriver John Chambers, selskapets styreformann og toppsjef, at selskapet har gjort signifikante fremsteg i sin plan om å posisjonere seg for en ny fase med vekst og lønnsomhet samtidig som de leverer sterke finansielle tall for fjerde kvartal.

–I vårt nye regnskapsår vil dere se et veldig fokusert, smidig, magert og aggressivt selskap som er laser-fokusert på å hjelpe kunene å bruke intelligente nettverk for å omforme sin virksomhet, sier Chambers.

Analytikerne som følger selskapet hadde på forhånd forventet en omsetning på under 11 milliarder dollar og noe lavere resultat per aksje enn det selskapet leverte, melder Bloomberg News. Aksjene steg også betydelig i etterhandelen på New York Stock Exchange. Ifølge Bloomberg løftet aksjekursene seg med 13 prosent etter at tallene ble kjent onsdag kveld norsk tid.

Med sin store eksponering mot offentlige budsjetter har Cisco sagt klart ifra om at de vil kutte i kostnader for å møte strammere budsjetter. Tidligere i sommer meldte selskapet om at de ville kutte hele 11.500 stillinger og stenge en fabrikk i Mexico.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.