Bedre enn ventet fra Hewlett-Packard

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina la frem overraskende gode tall for fjerde kvartal, noe kan styrke henne i kampen om å kjøpe Compaq.

Hewlett-Packard, som arbeider for å kjøpe opp Compaq, presenteret i går kveld amerikansk tid tallene for fjerde kvartal. Omsetningen nådde 11,383 milliarder dollar, et mindre fall fra samme kvartal i fjor (12,389 milliarder dollar). Et tilsvarende fall viser driftsresultatet på 625 millioner dollar. Resultat før skatt endte på 484 millioner dollar.

Dette var høyere enn analytikerne forventet, det tøffe markedet i betraktning. Men ser man på hva hver av de enkelte divisjonene klarte, blir bildet mindre lyst. HP klarer seg best på skrivere og lomme-PCer, produkter der marginene og konkurransen er tøffest. Omsetningen til server- og lagringsdivisjonen falt med 21 prosent fra fjerde kvartal i 2000.

Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina mener at tallene viser at selskapet er ferdig med omstruktureringen som Carly Fiorina har gjennomført. Like viktig, understreker hun, viser tallene at arbeidet med oppkjøpet og slosskampen med barna til HPs gründere, har ikke distrahert henne og selskapet totalt. Dette viser at HPs ledelse er sterk og vil kunne takle et stort oppkjøp uten å miste fokus.

Nettopp dette har vært et av de sterkeste motargumentene. Tidligere styreformann i General Electric, den svært respekterte Jack Welch, påstod nylig at konkurrentene til HP ville rundstjele selskapet for kunder mens ledelsen var opptatt med en fusjon med Compaq. Les: USAs industri-konge sablet ned HP-sjef

Barna til HP-gründerne bruker også de gode resultatene til å argumenter for sitt syn. HP vil klarer seg godt på egne ben uten noe oppkjøp. Men at Compaq la frem bedre tall enn ventet 17. januar, svekker hovedargumentet om at et oppkjøp av selskapet vil rasere HPs marginer.

Men hun er fremdeles usikker på utviklingen fremover og varsler litt svakere resultat for første kvartal.

Til toppen