Bedre enn ventet fra Norman

Norman-sjef Henning Hansen tjener gode penger på datavirus, og leverte pene tall for første kvartal.

Norman-sjef Henning Hansen tjener gode penger på datavirus, og leverte pene tall for første kvartal.

Norman tjener gode penger på selskaper og vanlige folks frykt for datavirus. I første kvartal overgikk selskapet både fjoråret og analytikernes forventninger.

Norman fikk en omsetning på 73 millioner kroner i første kvartal, noe som er en vekst på 17 prosent i forhold til samme periode i fjor. Omsetningen ble også høyere enn ventet fra analytikerhold, som trodde på 68,7 millioner kroner i første kvartal.

Resultat før skatt endte på 13 millioner kroner, mens det var ventet rundt 10,8 millioner kroner fra analytikerne. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på 9 millioner kroner.

Viruskontroll-delen viste en vekst på 44 prosent i Europa utenfor Norge i første kvartal, opplyser Norman i meldingen. Denne delen hadde totalt en omsetning på 53 millioner kroner i første kvartal, noe som er 18 prosent opp fra i fjor.

Datterselskapet IBAS, som driver med datarekonstruksjon, skal skilles ut av konsernet og børsnoteres. Denne delen hadde en omsetningsvekst på 15 prosent til 20 millioner kroner i første kvartal.

Norman-sjef Henning Hansen sier at selskapet venter fortsatt god vekst og positiv kontantstrøm videre.

Til toppen