RESULTATERFINANS

Bedre enn ventet fra Novell

Fjerde fiskale kvartal 1994 ble langt dårligere enn samme kvartal i fjor både på omsetning og resultat. Likevel overrasket Novell markedet i positiv retning da de i natt norsk tid la fram tallene.

Eirik Flaa
26. nov. 1997 - 10:52

Etter to kvartaler med tap leverte Novell tirsdag ettermiddag, amerikansk tid, positive tall for fjerde fiskale kvartal. I forhold til fjerde fiskale kvartal i 1996 representerer likevel resultatet en kraftig tilbakegang. Fortjeneste per aksje var den gang 17 cent per aksje, mens den for det nylig avsluttede kvartalet var beskjedne 2 cent per aksje.

Årsaken til tilbakegangen fra i fjor skyldes i første rekke den økende konkurransen fra Microsoft og deres nettverksoperativsystem Windows NT. Microsoft har stadig lagt nye muligheter inn i NT, og har kapret store markedsandeler. For å snu trenden, ansatte selskapet i april Eric Schmidt som ny styreformann og CEO. Schmidt har sett det som sin viktigste oppgave å få nye Novell produkter til å kjøre på selskapets Internett protokollen, såvel som på Novells proprietære protokoll IPX.

Det amerikanske aksjemarkedet synes å ha tro på Schmidt, og reagerte positivt da tallene ble kjent etter Nasdaqs stengetid tirsdag. I de amerikanske markedene er det vanlig at det handles relativt mye etter børsens stengetid, og under denne handelen steg prisen på Novell aksjen med 47 cent til 9,22 dollar.

Utdrag fra resultatet (tall i millioner dollar)

Fiskalt Q4 1997 Fiskalt Q4 1996
Omsetning 269.283 383.666
Driftsresultat -5.569 68.318
Resultat etter skatt 7.171 59.030
Fortjeneste per aksje (i dollar) 0,02 0,17
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra