FORBRUKERTEKNOLOGI

Bedre fiskelykke ved hjelp av mobilen

Koreanske mobilbrukere som liker å fiske, kan nå bruke mobilen for lettere å finne fisken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. mai 2007 - 11:16

Det er ikke alltid så lett å vite hvor fiskene holder til. Nå tilbyr det koreanske teleselskapet SK Telecom en utvidelse til mobiltelefoner som skal gjøre det hele langt enklere.

Selskapet begynte denne uken å tilby en vanntett sender som kan festes til enden av et fiskesnøre. Den sender ut ultralydpulser for å måle tettheten av fisk i nærheten. Denne informasjonen overføres til en mottaker som er kobles til en mobiltelefon. Ved hjelp av egen programvare vises fisketettheten, sammen med blant annet vanntemperatur og dybde.

SK Telecom skal ifølge AFP ta 120.000 won, omtrent 800 kroner, for enheten, samt en mindre sum for programvaren, men det samme produktet er også tilgjengelig her for noe lavere pris.

Enheten skal i alle fall fungere sammen med enkelte Samsung-modeller.

    Les også:

SK Telecom har fra før også annet mobilutstyr og -tjenester for friluftsmennesker, blant annet ringetoner basert på ultralyd for å skremme vekk mygg.


Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.