Bedre Flash til Android denne uken

Bedre Flash til Android denne uken

Adobe optimaliserer teknologien for nettbrett.

Adobe kunngjorde på fredag at Flash Player 10.2 blir tilgjengelig for Android-baserte enheter den 18. mars. Oppdateringen skal tilbys gjennom Android Market.

For å installere oppdateringen, kreves det at man har Android 2.2 (Froyo) eller 2.3 (Gingerbread). I tillegg er det gitt ut en betaversjon for nettbrett med Honeycomb-utgaven av Android. Denne krever at oppdateringen 3.0.1 av Android er installert. Denne oppdateringen skal også gjøres tilgjengelig den 18. mars, i første omgang til Motorola Xoom.

Flere av nyhetene i Flash Player 10.2 er kun tilgjengelige med Android 3.0. Dette inkluderer Stage video renderingpipelines som skal gi avspilling av H.264-video med lavere CPU-bruk og høyere bilderater, ved at avspillingen akselereres av dedikert maskinvare.

Dessuten skal Flash-teknologien integreres tetter med presentasjonsmotoren til nettleseren i Android 3.0, noe som skal gi raskere og bedre presentasjon av Flash-basert innhold, integrert med HTML-innholdet på siden. I nettleseren til Android 2.2 og 2.3 vil Flash-basert innhold fortsatt bli vist i et separat vindu på toppen av HTML-siden.

For mange enheter, uavhengig av Android-versjon, loves det forbedret ytelse. I første rekke gjelder dette enheter med flere prosessorkjerner og raske grafikkprosessorer.

Flash Player 10.2 inkluderer et nytt ActionScript-API som skal gjøre det enklere å flytte applikasjoner fra pc-er til mobile enheter uten fysisk tastatur. Mange applikasjoner krever inndata fra tastatur, og den nye API-et sørger for automatisk lasting og visning av et virtuelt tastatur på enheter med berøringsskjerm.

denne siden listes alle Android-enheter som er sertifisert til å støtte Flash Player. Det stilles visse krav til ytelsen til maskinvaren kan levere for å kunne ta i bruk pluginen.

    Les også:

Til toppen