Bedre Flash til Android denne uken

Adobe optimaliserer teknologien for nettbrett.

Bedre Flash til Android denne uken

Adobe optimaliserer teknologien for nettbrett.

Adobe kunngjorde på fredag at Flash Player 10.2 blir tilgjengelig for Android-baserte enheter den 18. mars. Oppdateringen skal tilbys gjennom Android Market.

For å installere oppdateringen, kreves det at man har Android 2.2 (Froyo) eller 2.3 (Gingerbread). I tillegg er det gitt ut en betaversjon for nettbrett med Honeycomb-utgaven av Android. Denne krever at oppdateringen 3.0.1 av Android er installert. Denne oppdateringen skal også gjøres tilgjengelig den 18. mars, i første omgang til Motorola Xoom.

Flere av nyhetene i Flash Player 10.2 er kun tilgjengelige med Android 3.0. Dette inkluderer Stage video renderingpipelines som skal gi avspilling av H.264-video med lavere CPU-bruk og høyere bilderater, ved at avspillingen akselereres av dedikert maskinvare.

Dessuten skal Flash-teknologien integreres tetter med presentasjonsmotoren til nettleseren i Android 3.0, noe som skal gi raskere og bedre presentasjon av Flash-basert innhold, integrert med HTML-innholdet på siden. I nettleseren til Android 2.2 og 2.3 vil Flash-basert innhold fortsatt bli vist i et separat vindu på toppen av HTML-siden.

For mange enheter, uavhengig av Android-versjon, loves det forbedret ytelse. I første rekke gjelder dette enheter med flere prosessorkjerner og raske grafikkprosessorer.

Flash Player 10.2 inkluderer et nytt ActionScript-API som skal gjøre det enklere å flytte applikasjoner fra pc-er til mobile enheter uten fysisk tastatur. Mange applikasjoner krever inndata fra tastatur, og den nye API-et sørger for automatisk lasting og visning av et virtuelt tastatur på enheter med berøringsskjerm.

denne siden listes alle Android-enheter som er sertifisert til å støtte Flash Player. Det stilles visse krav til ytelsen til maskinvaren kan levere for å kunne ta i bruk pluginen.

    Les også:

Til toppen