RESULTATERFINANS

Bedre for Telenor i Russland

Det russiske mobilselskapet Vimpelcom levde opp til forventningene da selskapet la fram sitt resultat for tredje kvartal. Resultatforbedring og kundevekst er gode nyheter. Men nå skjerpes konkurransen.

Frode Eriksen
28. nov. 2001 - 13:03
VimpelComTelenor

Selskapet klarer å øke kundemassen uten at inntekten per kunde reduseres.

United Financial Group (UFG) skriver i en rapport mandag at mobilmarkedet i Moskvaregionen det VimpelCom konkurrerer med MTS fremdeles er konkurranseutsatt med to aktører, selv om VimpelCom må seg slått av MTS som har Deutsche Telekom som internasjonal telepartner.

I tillegg kommer det nyetablerte MegaFon som skal tilby mobiltjenester i Morkva-regionen som en del av en større nasjonal mobilgruppe med blant annet Telia og Sonera som medeiere. Mens VimpelCom sitter med vel 1,8 millioner kunder i hovedsak i Moskva, har MegaFon vel 600.000 kunder med en hovedvekt i St. Petersburg, og MTS har vel 2,3 millioner kunder hvorav vel to millioner i Moskvaregionen.

Under ledelse av konsernsjef Jo Lunder (bildet) har VimpelCom satset mer på resultat og mindre på nye subsidierte mobilabonnement, noe som har begynt å gi penger i kassa.

Selskapet skal nå satse mer på å bygge mobilnett utenfor Moskva gjennom datterselskapet VimpelCom-Region. Flere sentralrussiske byer som Smolensk og Yaroslavl får nå mobildekning.

VimpelCom måtte tidligere i år invitere en russisk partner med på eiersiden for å sikre sine politiske forbindelser og ny kapital til den vudere nettutbyggingen i Russland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.