Bedre Google-søk for bedriftsbrukere

Google har lansert et nytt søkeprogram som lapper et viktig hull for bedriftsbrukere.

Google har lansert et nytt søkeprogram som lapper et viktig hull for bedriftsbrukere.

Google, Microsoft og Yahoo slåss om ikke bare søk på Internett, men løsninger for å la brukere søke på sine PCer. Alle selskapene lar deg laste ned Desktop Search-program som gir lynraske søk i filer, epost og mye annet.

Men de første versjonene av programmene hadde et alvorlig hull for alle som var på jobb og ikke hjemme. Programmene fant bare informasjon som var lagret lokalt, men de aller fleste ansatte lagrer det meste av det de skaper på sitt område på serveren.

Dette hullet har nå Google lappet. "Google Desktop Search for Enterprise" er en forbedret versjon av den første utgaven. I tillegg til at man nå kan peke til en område på en server og få dette indeksert, lapper Google også på flere andre problemer.

Google var tidligere kritisiert for å indeksere for mye. Mangelen på kontroll gjorde at Gartner rådet sine kunder til å holde seg unna.

    Les også:

Google Desktop Search for Enterprise gir IT-sjefene kontroll over hvordan søkeprogrammet rulles ut på selskapets PCer og hva/hvordan programmet indekserer. I tillegg krypteres indeksen.

Den nye Google-versjonen takler også alt som er lagret i IBM Lotus Notes.

Her kan du lese mer om Google Desktop Search for Enterprise og laste ned programmet.

Til toppen