BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre Google-søk i Chrome 13

Leveres sammen med rekordmange sikkerhetsfikser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. aug. 2011 - 13:09

Google kom i går med den trettende utgaven av selskapets nettleser, Chrome. Det har blitt gjort over 5000 endringer siden forrige versjon, noe som først og fremst har resultert noen få nye funksjoner og en mengde sikkerhetsfikser.

Den ene nyheten er at Instant Pages, som ble gjort tilgjengelig i betaversjonen av Chrome 13 for noen uker siden, noe er tilgjengelig også i den stabile utgaven av nettleseren. Denne funksjonaliteten gjør at når en Chrome-bruker søker etter noe i Google-søket, så vil det mest relevante søketreffet ikke bare automatisk lastes ned, men nettleseren vil også forberede visningen av siden. Dette skal kunne redusere tiden det tar å åpne dette ene søketreffet betraktelig.

En annen nyhet i Chrome 13 er forhåndsvisning av utskrift. Nettleseren bruker den integrerte PDF-viseren til dette, som også gjør det mulig å skrive ut til PDF.

Forhåndsvisning av utskrift i Google Chrome 13
Forhåndsvisning av utskrift i Google Chrome 13

Foreløpig fungerer forhåndsvisningen bare i Windows- og Linux-utgavene av Chrome, men skal komme også i Mac-utgaven om ikke så lenge.

Omnibox, det kombinerte adresse- og søkefeltet i Chrome, skal nå i større grad kunne benytte det brukeren skriver inn i feltet til å gjette hvilken side brukeren ønsker å besøke. Dette baseres i særlig grad på nettleserhistorikken til brukeren.

Mange sikkerhetsfikser

Den mindre hyggelige delen av utgivelsen, er at det har blitt oppdaget 30 ulike sårbarheter i tidligere versjoner av Chrome, hvorav omtrent halvparten har høy alvorlighetsgrad. Disse sårbarhetene har blitt fjernet i Chrome 13.

Riktignok er det ingenting som tyder på at disse sårbarhetene allerede utnyttes av ondsinnede. Google gir pengedusør til personer som forteller selskapet om Chrome-sårbarheter, noe som kan være en medvirkende årsaken til at informasjon om Chrome-sårbarheter svært sjeldent er kjent før en sikkerhetsfiks har blitt gjort tilgjengelig.

Chrome 13 har kostet Google 17 000 dollar i dusører, noe som skal være ny rekord.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.