BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre i Nera

Nera-gruppen hadde etter årets tre første kvartaler et resultat før skatt på 109,4 millioner kroner, en forbedring på 19,2 millioner sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Fortjenesten per aksje etter tre kvartaler var 1,26 kroner mot 1,04 kroner i 1996.

Øystein Kvistad
22. okt. 1997 - 11:04

Nera-gruppen hadde en ordreinngang etter årets tre første kvartaler på vel 2,4 milliarder kroner, 13 prosent mer enn for samme tidsrom i fjor. For tredje kvartal alene var ordreinngangen 765 millioner kroner - en økning på 24 prosent sammenliknet med samme periode i 1996, opplyser selskapet i en melding til Oslo Børs.

Selskapets driftsinntekter for perioden var på vel to milliarder kroner, mot i underkant av 1,8 milliarder i 1996, en økning på 15 prosent. For tredje kvartal økte driftsinntektene fra 1996 til 1997 med 21 prosent, fra 601 millioner til 729 millioner kroner. Driftsresultatet for Nera-gruppen etter tre kvartaler er 125,5 millioner kroner mot 111,3 millioner i 1996.

Forretningsområdet Transmisjonsnettverk har god ordreinngang i tredje kvartal, og suksessen med Nera World Phone har gitt høy omsetning i kvartalet for Forretningsområdet Satellittkommunikasjon.

- Med Nera WorldPhone-generasjonen har selskapet etablert seg som den dominerende leverandør i verden av mobile satellittelefoner, sier arbeidende styreformann Frode Botnevik i en pressemelding.

Ordreinngangen for Transmisjonsnettverk ble på 1,1 milliard kroner for perioden 1. januar- 30. september 1997, sammenliknet med 1.039 millioner kroner for tilsvarende periode i fjor. I tredje kvartal hadde forretningsområdet en ordreinngang på 420 millioner kroner, en formidabel økning på 45 prosent i forhold til samme periode i fjor.

- Telemarkedet i Latin-Amerika er et av de geografiske områdene som bidrar mest til den gode ordreinngangen i tredje kvartal, opplyser administrerende direktør Asbjørn Birkeland.

Den generelle markedsutviklingen for telekommunikasjon i regionen stimuleres av generell økonomisk vekst, deregulering og prioritering av telekommunikasjonsutbygging fra myndighetene i stadig flere land. Fra regionkontoret i Miami og etableringer i Mexico, Brasil, Venezuela og Colombia betjener etterhvert Nera hele regionen. Siden 1995 har ordreinngangen økt fra 60 millioner til 450 millioner kroner.

I selskapets resultatrapport for tredje kvartal opplyses det at det har vært bedre kapasitetsutnyttelse for Neras radiolinjefabrikker i Bergen og i Luton, samtidig som markedet preges av et sterkt press for lavere priser og kortere leveringstid.

- Det er satt i gang internt forbedringsarbeid som skal bidra til at fabrikken i Bergen møter utfordringene fra markedet på en effektiv måte, opplyser Birkeland.

Forretningsområdet Satellittkommunikasjon hadde i årets tre første kvartaler en ordreinngang på 794 millioner kroner sammenliknet med 608 millioner kroner i samme tidsrom i 1996. Selskapet anser seg nå som en markedsledende leverandør med en oppgitt markedsandel tett oppunder 50 prosent.

Ordreinngangen for Nera WorldPhone har som forventet flatet noe ut etter en svært høy vekst de to første kvartalene. Dette er i samsvar med utviklingen av totalmarkedet.

- Markedet skal videreutvikles ved hjelp av nye produktversjoner for lystbåter og kystfartøyer, kjøretøyer og landsbyer i utviklingsland i fjerde kvartal og videre inn i 1998 sier Birkeland. Forretningsområdet satellittkommunikasjon har som plan å selge mer enn 15.000 WorldPhones i inneværende år.

- Pris- og kvalitetsmessig er Neras produkter i dag konkurransedyktig med det som loves fra andre systemer ett til to år fram i tid, påstår Botnevik.

Han mener at selskapet vil få en vekst på ti prosent eller mer i omsetning. - Dette er basert på selskapets utvikling i tredje kvartal, ordremasse og markedsutsiktene, sier Botnevik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.