Bedre kontosikkerhet i Facebook

Innfører til nye sikkerhetstiltak de neste ukene.

Facebook innfører bedre mulighet til å få låst opp låste kontoer, samt egne passord til tredjepartsapplikasjoner.
Facebook innfører bedre mulighet til å få låst opp låste kontoer, samt egne passord til tredjepartsapplikasjoner. Bilde: Facebook
28. okt. 2011 - 13:36

Facebook skal i de kommende ukene begynne å teste to nye tiltak som skal bidra til bedre sikkerhet for brukerne av det sosiale nettstedet.

Det ene tiltaket kalles for «Trusted Friends» og er et verktøy som skal gjøre det enklere for brukere å få tilgang til eller gjenopprette kontrollen over kontoen sin, dersom man av en eller annen grunn har blitt låst ute. Dette kan for eksempel skyldes at man har glemt passordet og ikke har tilgang til den oppgitte e-postadressen.

På samme måte som mange gir en kopi av husnøkkelen sin til venner og familiemedlemmer man stoler på, i tilfelle man skulle miste sin egen eller har behov for at noen ser til huset mens man er på ferie eller lignende, så vil man i Facebook kunne oppgi tre til fem Facebook-venner som man virkelig stoler på.

Dersom en bruker mister tilgangen til Facebook-kontoen sin, vil Facebook kunne sende en nøkkel til de utvalgte vennene. Denne nøkkelen kan videreformidles til bruken, som kan bruke den til på nytt å få tilgang til kontoen.

Den andre nye sikkerhetsfunksjonen er muligheten til å tildele egne passord til hver av de tredjeparts Facebook-applikasjonene man benytter. Fra sikkerhetsseksjonen under kontoinnstillingene skal man kunne få generert passord som man selv ikke trenger å huske, men som man kan oppgi sammen med e-postadressen når man logger inn i en applikasjon.

Facebook har også kommet med informasjonsplansjen nedenfor, som gir en oversikt over alle sikkerhetsfunksjonaliteten som tjenesten så langt har innført. En større versjon av plansjen er tilgjengelig her.

Oversikt over alle sikkerhetstiltakene Facebook har eller planlegger per utgangen av oktober 2011. <i>Bilde: Facebook</i>
Oversikt over alle sikkerhetstiltakene Facebook har eller planlegger per utgangen av oktober 2011. Bilde: Facebook
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.