Bedre lokaliseringstøtte i nye CodeGear-verktøy

Embarcadero har sluppet en ny generasjon Delphi og C++Builder-verktøy for Windows.

Bedre lokaliseringstøtte i nye CodeGear-verktøy

Embarcadero har sluppet en ny generasjon Delphi og C++Builder-verktøy for Windows.

Innebygget støtte for Unicode anses som den viktigste nyheten i forbindelse avdukingen av Delphi 2009 og C++Builder 2009. Dette skal gjøre det enklere for utviklere å lage programvare for et internasjonalt marked. Programvaren skal sømløst kunne støtte både Unicode- og Ansi-data. I tillegg følger det med bedre verktøy for å oversette applikasjoner.

CodeGear-verktøyene gis nå ut av Embarcadero, som kjøpte CodeGear-divisjonen til Borland tidligere i år.

    Les også:

De to nye verktøyene skal være spesielt tilpasset utvikling av applikasjoner for videresalg eller omdistribuering, kraftige grafiske applikasjoner og klient-server-baserte databaseapplikasjoner for arbeidsgrupper.

Språkene i utviklingsverktøyene skal ha blitt videreutviklet med funksjonalitet som Delphi generics, anonyme metoder og den kommende C++Ox-standarden.

En ny arkitektur, DataSnap, skal gjøre det enklere for utviklere å benytte RAD-metodikk (Rapid application development) for å bygge skalerbare mellomvaredatabaser.

Dessuten skal mellomvareapplikasjoner kunne tilkobles via en enkelt kommunikasjonsprotokoll ved hjelp av tynne, men fullverdige klienter som kan benyttes på enhver plattform, inkludert nettlesere.

Architech-versjonene av Delphi og C++Builder inkluderer dessuten ER/Studio Developer Edition, som skal tilby en komplett løsning for å designe og bygge databaseapplikasjoner.

Unicode i Delphi 2009
Unicode i Delphi 2009

Utviklingsverktøyene inkluderer også nye VCL-er (Visual Component Library) med støtte for ribbon-kontroller tilsvarende de man finner i Microsoft Office 2007, støtte for bildefiler av typen PNG (Portable Network Graphics), samt utvidelser av eksisterende kontroller.

Det skal også være en inkludert en egen VCL for å lage innholdsrike webapplikasjoner som er kompatible med Ajax og Silverlight.

Den innebygde databasestøtten, dbExpress, er oppdatert og støtter nå CodeGear InterBase og BlackfishT SQL, Oracle, Microsoft SQL Server , Informix, IBM DB2, SQL Anywhere, Sybase og MySQL.

Begge de nye utviklingsverktøyene kan brukes sammen med for Windows 2000 og nyere.

I Norge koster Professional-utgavene av Delphi 2009 og C++Builder 2009 6200 kroner per lisens. Lisensprisen for Enterprise-utgavene er 14.200 kroner, mens Architect-versjonene koster 24.800 kroner per lisens, ifølge distributøren Alfacode.

Til toppen