Bedre lyd for dagens hovedkort

En ny avtale skal gjøre det mulig for PC-brukere med integrerte lydkort å få Sound Blaster-lyd for en rimelig penge.

En ny avtale skal gjøre det mulig for PC-brukere med integrerte lydkort å få Sound Blaster-lyd for en rimelig penge.

Creative Technology og Analog Devices annonserte i dag en samarbeidsavtale som vil gjøre det mulig for PC-brukere å forbedre kvaliteten på integrerte lydkort i PC-er og andre enheter til Sound Blaster-kvalitet gjennom en oppgradering.

Avtalen betyr at Creative vil tilby Sound Blaster-oppgradering til Analog Devices integrerte lydkort. Dette vil gi brukere mulighet for å få Sound Blaster-lyd på produkter fra PC-produsenter og hovedkortprodusenter som bruker lydbrikker fra Analog Devices.

Ifølge pressemeldingen fra Creative, skal oppgraderingen gi bedre lydkvalitet i stemmestyrte programmer, høyere musikkvalitet og bedre lyd i DVD-filmer og neste generasjons dataspill.

Oppgraderingen skal være rimelig og enkel å montere. Den skal bli tilgjengelige fra høsten 2004.

- Dette er en viktig utvikling for integrerte lydenheter, siden det er mersalgmodellen for oppgraderinger og tilbehør som driver salget av PC-er i detaljhandel og direktebestillingskanalene. Her overgår fortjenesten av ekstrautstyr ofte fortjenesten på selve PC'ene, sier sier John Croteau, administrerende direktør i Media Platforms and Services Group i Analog Devices.

Analog Devices har ifølge selskapet selv per i dag en markedsandel på over 50 prosent på lydsystemer integrert i hovedkort. Blant produsentene av PC-er og hovedkort som benytter selskapets lydsystemer, er Asus, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, IBM, Intel, NEC, Sony og Toshiba.

Til toppen