RESULTATERFINANS

Bedre, men fortsatt knallrødt i Birdstep

Birdstep vokser på salget av WLAN- programvare, og bedrer seg, men det er langt frem til sorte tall.

7. feb. 2007 - 09:07

Birdstep Technology, som lever av spesialdatabaser og programvare for trådløse nett, presenterte sitt resultat for fjerde kvartal. Omsetningen økte med 30 prosent til 15,1 millioner kroner fra samme kvartal i 2005.

Veksten kommer primært fra salget av WLAN-programvare, ikke databasene, opplyser selskapet.

Men Birdstep sliter fremdeles med et heftig underskudd, selv om det er bedre enn i fjor. Etter et salg på 15,1 millioner kroner ender Birdstep med et resultat på minus 9,8 millioner kroner. Dette er dog en bedring fra underskuddet på 20,4 millioner kroner i samme periode året før.

- I 2006 gjorde Birdstep betydelige investeringer i FoU og markedstiltak for å styrke posisjonen før bransjen entrer massemarkedet. Som den ledende aktøren i en ukonsolidert industri, er det Birdsteps målsetting å spille en aktiv rolle i konsolideringen. Markedsledere vil kunne tilby den komplette porteføljen som store kunder forutsetter, og vi tror 2007 vil bli året for konsolidering, sier administrerende direktør Petri Markkanen i Birdstep Technology.

- I løpet av fjerde kvartal kjøpte Birdstep det amerikanske klientprogramvareselskapet Aramova, samtidig som det kom betydelige tilleggsordre innen klientlisensprogramvare for bærbare pc-er fra T-Mobile International and TMN Portugal. Birdstep ble også tildelt en kontrakt på høyytelsesdatabaseteknologi fra General Dynamics for maritime helikoptre, skriver Markkanen i børsmeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.