RESULTATERFINANS

Bedre, men fortsatt knallrødt i Birdstep

Birdstep vokser på salget av WLAN- programvare, og bedrer seg, men det er langt frem til sorte tall.

Birdstep Technology, som lever av spesialdatabaser og programvare for trådløse nett, presenterte sitt resultat for fjerde kvartal. Omsetningen økte med 30 prosent til 15,1 millioner kroner fra samme kvartal i 2005.

Veksten kommer primært fra salget av WLAN-programvare, ikke databasene, opplyser selskapet.

Men Birdstep sliter fremdeles med et heftig underskudd, selv om det er bedre enn i fjor. Etter et salg på 15,1 millioner kroner ender Birdstep med et resultat på minus 9,8 millioner kroner. Dette er dog en bedring fra underskuddet på 20,4 millioner kroner i samme periode året før.

- I 2006 gjorde Birdstep betydelige investeringer i FoU og markedstiltak for å styrke posisjonen før bransjen entrer massemarkedet. Som den ledende aktøren i en ukonsolidert industri, er det Birdsteps målsetting å spille en aktiv rolle i konsolideringen. Markedsledere vil kunne tilby den komplette porteføljen som store kunder forutsetter, og vi tror 2007 vil bli året for konsolidering, sier administrerende direktør Petri Markkanen i Birdstep Technology.

- I løpet av fjerde kvartal kjøpte Birdstep det amerikanske klientprogramvareselskapet Aramova, samtidig som det kom betydelige tilleggsordre innen klientlisensprogramvare for bærbare pc-er fra T-Mobile International and TMN Portugal. Birdstep ble også tildelt en kontrakt på høyytelsesdatabaseteknologi fra General Dynamics for maritime helikoptre, skriver Markkanen i børsmeldingen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.