Bedre, men fortsatt minus for Birdstep

Bedre, men fortsatt minus for Birdstep

Programvare-selskapet Birdstep har ennå ikke oppnådd sorte tall på bunnlinjen, men underskuddet er redusert.

Det norske børsnoterte teknologiselskapet Birdstep har nå endelig lagt frem tallene for årets andre kvartal.

Det var knyttet stor spenning til fremleggelsen i dag, for Birdstep har løftet seg kraftig den siste tiden og mange spekulerte i at det skulle komme store nyheter i dag, men disse uteble.

Birdstep lever av å lisensiere ut sin teknologi som gjør det mulig å sømløst flytte seg fra et trådløst nett til et annet. I tillegg selger selskaper sitt orginale produkt, en kompakt database.

Omsetningen steg fra 8,9 millioner kroner i fjorårets andre kvartal til 12 millioner i år. Samtidig reduserte selskapet underskuddet sitt fra minus 11,9 i fjor til minus 7,6 millioner kroner.

Selskapet forteller at de har en vekst i lisenssalget i det bærbare segmentet på 21 prosent fra årets første kvartal og de forventer nå at dette markedet er i en vekstfase, mens det tilsvarende markedet for smartphones er i en "proof of concept"-fase-

- I sum, tror vi at vi er godt posisjonert og vi ser frem til fortsatt høy vekst i laptop-segmentet og å konkurrere for vår først kontrakt i Smarttelefon-segmentet i andre halvår 2006, skriver Birdstep i sin kvartalsrapport.

Til toppen