Bedre optikk i nye webkameraer

Logitech har tatt i bruk optikk fra Carl Zeiss i selskapets nyeste webkameraer.

Bedre optikk i nye webkameraer

Logitech har tatt i bruk optikk fra Carl Zeiss i selskapets nyeste webkameraer.

Logitech annonserte denne uken to nye webkamera som skal være de første som benytter optikk fra Carl Zeiss. De to nye kameraene i QuickCan Pro-serien er utstyrt med et Carl Zeiss Tessar-objektiv.

De nye webkameraene, QuickCam Pro 9000 og QuickCam Pro for Notebooks, er også utstyrt med et autofokus-system som skal kunne refokusere på i underkant av tre sekunder. Minimumsavstanden til motivet er 10 cm.

Kameraene kan brukes til å ta opp video med 30 bilder i sekundet med en oppløsning på inntil 960 x 720 piksler. Kameraene har også en to megapiksels sensor som ved hjelp av interpolering kan fange bilder med inntil åtte megapikslers oppløsning.

Kameraene skal også kunne stille seg inn automatisk i forhold til omgivelsenes lys. De skal kunne takle skarpt bakgrunnslys, for eksempel når brukeren sitter foran et vindu.

Bakgrunnsstøy og ekko skal kunne reduseres ved hjelp av en ny støydemper.

Logitech QuickCam Pro 9000

QuickCam Pro 9000 er utstyrt med en sokkel som skal sikre at kameraet kan plasseres på enhver skjerm. QuickCam Pro for Notebooks leveres med en fjærspent klype som skal kunne festes til bærbare maskiner med tykkelse på lokket på inntil 20 mm. Inkludert er dessuten et reiseetui og et bordstativ.

Logitech QuickCam Pro for Notebooks

Begge kameraene skal komme på markedet i begynnelsen av juli. Det stasjonære kamerat ventes å koste 899 kroner, mens kameraet for mobile brukere vil koste omtrent hundre kroner mer.

Til toppen