Bedre parabol-tv med Linux

Canal Digital bytter programvare i sine dekodere.

Bedre parabol-tv med Linux

(OBS: etter en inkurie på desken, fikk denne saken en tittel som ga inntrykk av at det dreide seg om kabel-tv. digi.no beklager.)

Canal Digital melder at de i dag lanserer Linux-programvare til alle parabol-kunder med HDPVR-dekoder (høy oppløsning med adgang til private videoopptak).

Brukerne loves en rekke forbedringer. Programguiden framstår i helt ny drakt, med enklere og mer brukervennlige menyer og bedre funksjonalitet for serieopptak. Det skal bli lettere å administrere foreldrekontrollen. Dessuten skal Canal Digital-kunder få anledning til å prøve filmleie via bredbånd.

Parabol-kundene med HDPVR vil kunne ta i bruk den nye programvare fra i dag.

Informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen understreker at filmleien ikke er et ferdig produkt, men en testversjon. Han håper at tilbakemeldingene skal føre til forbedringer i den endelige utgaven av «Canal Digital GO». Tilbudet omfatter i dag rundt 500 filmer fra SF Anytime. Tallet vil øke til om lag 2000 i løpet av høsten.

Linux-programvaren vil oppdateres flere ganger i løpet av de nærmeste månedene, heter det.

Abonnenter tilbys flere detaljer i denne siden fra selskapets nettsted. Her advares man blant annet om hva man skal gjøre hvis dekoderen bare er tilkoplet én antennekabel. Har man to, går nemlig oppdateringen automatisk.