FORBRUKERTEKNOLOGI

Bedre parabol-tv med Linux

Canal Digital bytter programvare i sine dekodere.

8. sep. 2010 - 14:57

(OBS: etter en inkurie på desken, fikk denne saken en tittel som ga inntrykk av at det dreide seg om kabel-tv. digi.no beklager.)

Canal Digital melder at de i dag lanserer Linux-programvare til alle parabol-kunder med HDPVR-dekoder (høy oppløsning med adgang til private videoopptak).

Brukerne loves en rekke forbedringer. Programguiden framstår i helt ny drakt, med enklere og mer brukervennlige menyer og bedre funksjonalitet for serieopptak. Det skal bli lettere å administrere foreldrekontrollen. Dessuten skal Canal Digital-kunder få anledning til å prøve filmleie via bredbånd.

Parabol-kundene med HDPVR vil kunne ta i bruk den nye programvare fra i dag.

Informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen understreker at filmleien ikke er et ferdig produkt, men en testversjon. Han håper at tilbakemeldingene skal føre til forbedringer i den endelige utgaven av «Canal Digital GO». Tilbudet omfatter i dag rundt 500 filmer fra SF Anytime. Tallet vil øke til om lag 2000 i løpet av høsten.

Linux-programvaren vil oppdateres flere ganger i løpet av de nærmeste månedene, heter det.

Abonnenter tilbys flere detaljer i denne siden fra selskapets nettsted. Her advares man blant annet om hva man skal gjøre hvis dekoderen bare er tilkoplet én antennekabel. Har man to, går nemlig oppdateringen automatisk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.