Bedre personvern med ny Messenger

Den nye MSN Messenger 7.0, som slippes i dag, har fått ny funksjonalitet som både kan være nyttig og morsom.

Den nye MSN Messenger 7.0, som slippes i dag, har fått ny funksjonalitet som både kan være nyttig og morsom.

MSN lanserer i dag en offentlig betautgave av MSN Messenger 7.0, selskapets hurtigmeldingsklient. Det er liten tvil om at kommunikasjon med hurtigmeldinger er populært, både i Norge og verden forøvrig.

- MSN Messenger har alene 950.000 aktive, norske brukere i måneden, forteller Benedikte Løvdal, daglig leder for MSN Norge. Dette er 90.000 brukere flere brukere enn i juni år, og omtrent 600.000 flere enn i juni i fjor. Nå er det omtrent 400.000 norske brukere av MSN Messenger-tjenesten hver dag.

Løvdal forteller at den store veksten nå skjer blant brukerne i alderen 25 til 35 år. Mange bedrifter benytter tjenesten - noe MSN fikk virkelig ble klar over da tjenesten var utilgjengelig en periode i oktober i år, men det er spesielt ungdommer som har adoptert tjenesten som en ny kommunikasjonsform.

- Det er faktisk jentene som bruker tjenesten mest, man kan si at IM har fått jentene til å ta i bruk nettet, sier Løvdal.

Mange vil nok mene at den kanskje viktigste nyheten i MSN Messenger er muligheten til å sette status allerede før påloggingen. Dette betyr at man kan oppgi at man er opptatt med en gang klienten knyttes til tjenesten. Brukeren kan da se hvilke av sine kontakter som er pålogget, men kan ikke sende meldinger før status er endret til et av de andre valgene.

MSN Messenger 7.0 har også fått tilgang til funksjonalitet som tidligere bare var tilgjengelig i Windows Messenger, hurtigmeldingsklienten som følger med Windows XP. Dette inkluderer muligheten til å dele dataprogrammer, og få hjelp fra andre Messenger-brukere, eller å tegne for andre brukere ved hjelp av en tavle. Disse funksjonene avhenger av at Windows Messenger er installert på maskinen.

Den nye klienten lar også brukeren skrive inn tekst for hånd. Denne muligheten er nok først og fremst beregnet for brukere som har andre pekeredskaper enn en mus, for å skrive pent med musen er vanskelig. Man kan også benytte den funksjonaliteten til for eksempel å sende små skisser. Det er ikke noe krav om at mottakeren må da 7.0-utgaven for å motta dette.

Dette var den nyttige funksjonaliteten. Så til de mer morsomme, eller trolig for mange, en smule irriterende:

"Winks" er navnet på en funksjon som gjør at en bruker kan sende små animasjoner som avspilles med lyd hos motparten hvis denne også har den nye klienten. For øyeblikket finnes det 15 ulike varianter - det er ikke usannsynlig at det vil bli tilgjengelig flere etter hvert, også varianter man må betale for.

"Nudge" er en funksjon som går ut på å få motpartens klient til å riste og lage ringelyder. Nyttig hvis man ønsker å få oppmerksomhet, men svært plagsomt hvis det misbrukes. Heldigvis har brukerne muligheten til å velge om man vil motta både Winks og Nudges fra andre.

Meldingsklienten er også tilknyttet en del flere MSN-tjenester, slik som MSN Søk, blant annet gjennom fanene på venstresiden av klientens hovedvindu. I tillegg skal klienten inkludere flere nettverksspill.

Den offentlige betautgaven av MSN Messenger 7.0 er nå tilgjengelig fra denne siden.

Samtidig med at MSN Messenger 7.0 lanseres, åpner MSN en offentlig betatest av en ny tjeneste som heter Spaces.

Tjenesten gir innehaverne av Microsoft Passport, det vil si blant annet alle med enten Hotmail eller MSN Messenger-konto, muligheten til å opprette en blog som sammen med blant annet bilder, musikklisten for Windows Media Player, venneoversikter og liste over hvem som har besøkt siden, skal utgjøre et "hjem" for MSN-brukerne.

Portalsjef Helge Birkelund forteller at sidene skal være redigerbare ved hjelp av menyer og dra-og-slipp-metoder, og at bilder skal kunne sendes til fotoalbumet via MMS fra en mobiltelefon. Når en bruker oppdaterer siden, vil alle som har vedkommende som en kontakt i sin Messenger-klient kunne se dette i kontaktlisten i klienten.

Bloggen skal også kunne legges opp som en RSS-feed for de som ønsker å tilby dette.

En bruker skal selv kunne bestemme om alt eller deler av innholdet skal være tilgjengelig for alle, for bare Passport-innehavere eller for utvalgte brukere.

Tjenester som minner om Spaces er i og for seg ikke noe unikt, det finnes flere bare i Norge, blant annet Dagbladet.nos Blink-tjeneste. Nyheten ligger først og fremst i den tette integrasjonen med MSN Messenger og andre MSN-tjenester.

Til toppen