BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre saksbehandling med Netscape

Flere leverandører av dokumenthåndteringssystemer legger opp produkter som drar nytte av Netscapes tjener- og klientprogramvare.

Eirik Rossen
8. sep. 1997 - 10:43

Formålet med dokumenthåndteringssystemer er å forenkle tilgangen til sentrale eller viktige dokumenter fra alle ledd i en stor organisasjon. De gjør det mulig å opprett, dele og distribuere dokumenter av felles interesser, og å holde rede på oppdateringer.

Flere selskaper med anerkjente dokumenthåndteringssystemer skal nå være i ferd med å tilrettelegge sine produkter til Netscapes tjener- og klientprogramvare. Blant dem er Action Technologies, Altris Software, Autodesk, Documentum, FileNet, Interleaf, IntraNet Solutions, NetRight Technologies, MKS, NovaSoft, Oblix, Open Text, PC Docs og Radnet.

Ifølge analyseselskapet IDC utgjør dokumenthåndteringssystemer et globalt marked på 482 millioner dollar i 1997, som forventes å vokse til 1,5 milliarder dollar i 2001. En "web-ifisering" av dokumenthåndteringssystemer forenkler grensesnittet mot brukeren, og lar dem dra nytte av etablerte teknologier i organisasjonen. Denne tendensen spiller en viktig rolle, ikke bare internt, men også i etableringen av såkalte ekstranett mellom samarbeidende selskaper. Å etablere raske, sikre og effektive kommunikasjonslinjer for "virtuelle bedrifter" - der partnere i avgrensede perioder samordner for eksempel sine designavdelinger på et spesielt prosjekt - kan også være en oppgave for web-basert dokumenthåndtering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.