BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre samarbeid i Office på weben

Microsoft ruller ut savnet funksjonalitet.

Microsoft har oppdatert blant annet selskapet Word Web App, slik at flere brukere enklere kan samarbeide om redigeringen av et delt dokument.
Microsoft har oppdatert blant annet selskapet Word Web App, slik at flere brukere enklere kan samarbeide om redigeringen av et delt dokument. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2013 - 12:33

Microsoft rullet denne uken ut en ny versjon av selskapets Office Web Apps, den webbaserte gratisutgaven av Office, som via Skydrive konkurrerer om de samme brukerne som Google Drive/Disk.

Noen av vesentligste egenskapene ved slike webbaserte fil- og dokumenttjenestene, er mulighetene deling og samarbeid. Ikke bare kan man enkelt dele filer med andre. Brukere kan også redigere de samme dokumentene.

Men Office Web Apps har til nå hatt noen mangler på dette området, som fra før tilbys av blant annet Googles tjeneste. Brukerne har ikke kunne redigere dokumenter sammen sanntid. Men denne ukens endring gjør det mulig for brukere som deler et dokument å se endringene andre brukere gjør, umiddelbart etter at de er gjort. På denne måten unngår man at det skapes konflikter i dokumentet.

Som en del av denne funksjonaliteten er også automatisk lagring, noe Office Web Apps også har manglet.

Offline

Det skal nå også være mulig for gruppemedlemmer å redigere dokumenter i offline-modus, altså uten nettilgang, med fullversjoner av Office-applikasjonene. Endringene som blir gjort i et dokument vil da bli synkroniseres med den sentrale utgaven så snart brukeren er på nett igjen.

Den oppdaterte utgaven av Office Web Apps inkluderer også en del mindre og applikasjonsspesifikke forbedringer. Disse er omtalt her.

Microsoft lover flere forbedringer i månedene framover. Det loves blant annet mulighet for redigering med Android-nettbrett og overføring av mer funksjonalitet som er kjent fra de systemspesifikke Office-applikasjonene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.