BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre satellittbilder i vente i Google Earth

En ny satellitt skal forsyne blant annet Google med langt bedre bilder av Jorden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2007 - 12:37

DigitalGlobe er blant leverandørene av bildematerialet som benyttes i Google Earth og Maps-tjenester. Mye av dette materialet har lav oppløsning og er flere år gammelt. Nå er trolig en forbedring i sikte.

Denne uken sender DigitalGlobe opp den første av to nye satellitter som gir løfter om langt bedre bildekvalitet. Oppløsningen skal være på en halv meter. Ifølge Reuters skal det gjøre det mulig å kjenne igjen objekter på Jorden som er på mellom 3 og 7,5 meter store. Ved å bruke kjente referansepunkter på bakken, skal nøyaktigheten kunne økes til omtrent to meter.

    Les også:

DigitalGlobes WorldView-1 under bygging.

(Fotografi: Ball Aerospace)

 Nå er det ikke gjort over natten å fotografere hele jordkloden, men DigitalGlobes nye WorldView-1-satellitt skal sammen med selskapets eksisterende Quickbird-satellitt kunne fotografere 750.000 kvadratkilometer i døgnet. Når WorldView-2 blir sendt opp, noe som etter planen skal skje i slutten av 2008, vil de tre satellittene til sammen kunne fotografere en million kvadratkilometer i døgnet.

Ifølge Wikipedia har Jorden en overflate på drøyt 510 millioner kvadratkilometer.

Ifølge Reuters har DigitalGlobe bygget den nye satellitten med finansiell støtte på 500 millioner dollar fra det amerikanske forsvarsdepartementets National Geospatial-Intelligence Agency (NGA). Men selskapet får lov til å selge bildene kommersielt så lenge de ikke har høyere oppløsning enn en halvmeter.

Per i dag har DigitalGlobe et arkiv med satellitt- og flyfoto som dekker mer enn 300 millioner kvadratkilometer av Jorden.

Fra klargjøringen av WorldView-1-satellitten

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.