Bedre sikkerhet i Google Play

Google har innført manuell kontroll av appene.

Google Play er den offisielle app-butikken for Android.
Google Play er den offisielle app-butikken for Android. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2015 - 09:22

Selv om de færreste har opplevd det som noe problem, har Google fått mye kritikk for selskapets forenklede godkjenningsprosess av apper i Google Play. Appene har stort sett bare blitt gransket av automatisert løsninger før de har blitt gjort tilgjengelige for Android-brukerne, og denne prosessen har ikke alltid vært helt feilfri. Derfor har skadevare blitt gjort tilgjengelig i Google Play.

Bakgrunn:Fjernet «adware»-apper fra Google Play

Manuell kontroll

I går kunngjorde Google at selskapet allerede for flere måneder siden begynte å granske appene mer manuelt enn tidligere, før de publiseres i app-katalogen. Det betyr dog ikke at det nå tar dager eller uker fra en app sendes inn til den blir tilgjengelig. Googles mål er at appene skal undersøkes og eventuelt publiseres innen noen timer. Det forutsetter dog at appene ikke bryter med selskapets retningslinjer for utviklere. Utviklerne vil kunne følge med på publiseringsstatusen for appen eller app-oppdateringen på en egen side, hvor det også informeres om hvorfor appen eventuelt har blitt avvist. Målet er å fange opp utviklerne

Til TechCrunch sier Purnima Kochikar, direktør for forretningsutvikling for Google Play, at et delmål med ordningene er å fange opp utviklere som bryter retningslinjene, så tidlig som mulig i prosessen. Dette for at det hele skal skape minst mulig friksjon. Hun hevder at Google så langt ikke har fått noen klager fra utviklere på den nye ordningen. Hun antyder at utviklerne rett og slett ikke har merket endringen.

Fortsatt gjøres mye av prosessen automatisk ved hjelp av datamaskiner.

– Vi forsøker kontinuerlig å finne ut hvordan maskiner kan lære mer. Så alt det maskiner kan fange opp i dag, er det maskiner som tar seg av. Og alt hvor vi trenger at mennesker griper inn, er det mennesker som tar seg alt.

«Aldersgrenser»

Google kunngjorde også i går at selskapet vil begynne å vise aldersanbefalinger sammen med apper og spill. Fra og med mai må utviklere fylle ut et skjema for å beskrive nye eller oppdaterte apper. Aldersanbefalingene vil baseres på dette skjemaet. Prosessen skal være automatisert fra Googles side. Den skal være tilpasset ulike, regionale ordninger for slik rangering, inkludert International Age Rating Coalition (IARC), Entertainment Software Rating Board (ESRB), Pan-European Game Information (PEGI), Australian Classification Board, Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) og Classificação Indicativa (ClassInd). I land som ikke er med i noen slik ordning, vil en generisk, aldersbasert rangering bli vist.

Årsaken til at flere ordninger støttes, er at Google erkjenner at det ikke er noen global enighet om hva slags innhold som er passende for barn, ungdom og voksne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.