Bedre sikkerhet i Intels bedrifts-PC-er

Intel har utvidet sin vPro-plattform for bedrifts-PC-er med bedre sikkerhet og fjernstyring.

Bedre sikkerhet i Intels bedrifts-PC-er

Intel har kunngjort endringer i vPro, selskapets plattform for bedrifts-PC-er. Endringene skal først og fremst bidra til bedre IT-sikkerhet i miljøer med et stort antall PC-er. Samtidig skal den nye maskinvaren også gjøre det enklere for IT-avdelinger å fjernstyre PC-er.

Den nye vPro-utgaven er døpt «Weybridge». Den erstatter «Averill» fra september i fjor. Sikkerhetsegenskapene til Weybridge ble gjennomgått av Intels nestkommanderende Pat Gelsinger allerede i oktober i fjor.

    Les også:

Weybridge omfatter prosessoren Core 2 Duo fra E6550 og oppover, brikkesettet Q35 Express, og det som beskrives som andre komponenter for nettverk og virtualisering.

Disse komponentene gjør det mulig å lagre opplysninger om PC-ens identitet i maskinvare, og å kjøre tilpasset sikkerhetsprogramvare i deler av systemet som ikke er synlig for uvedkommende. De vil videre gjøre det enklere å sentralt å oppgradere tusener av PC-er om gangen med sikkerhetsfikser, slå dem av og på sentralt fra, og gjøre nødvendig diagnose- og oppgraderingsarbeid uten fysisk tilgang til selve PC-en. Den nye vPro-plattformen skal også styrke vernet mot virus og andre typer angrep.

Tilsvarende egenskaper vil gjøres gjeldende for bærbare PC-er basert på Centrino Pro-plattformen når denne oppgraderes fra «Santa Rosa» til «Montevina» i første halvdel av 2008.

HP, Dell og Lenovo har sagt de vil tilby nye vPro på utvalgte modeller av henholdsvis Compaq, Optiplex og ThinkCentre, uten å oppgi datoer.