BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre sikkerhet i kommende SQL Server

Microsofts kommende databaseserver, SQL Server 2005, skal få bedre krypteringsegenskaper.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mai 2004 - 12:31

Den neste utgaven av Microsofts databaseserver, SQL Server 2005, også kjent som Yukon, vil ta i bruk ny krypteringsfunksjonalitet som skal gjøre det vanskeligere for uautoriserte brukere å få tilgang til informasjon.

- Microsoft tilbyr allerede verktøy for å kryptere data som sendes over et nettverk mellom SQL Server og klientapplikasjoner. Den nye utgaven av SQL Server, som kan ventes tidlig neste år, vil kryptere dataene lagret i databasen, noe som vil gjøre den mye mer motstandsdyktig overfor angrep, sier produktsjef Kirsten Ward i Microsoft, til News.com.

Mer informasjon om sikkerheten i SQL Server 2005 finne på denne siden.

Uavhengig av dette har Microsoft også offentliggjort et nytt verktøy, Best Practices Analyzer Tool for Microsoft SQL Server 2000denne siden. Dette skal gjøre det enklere for databaseadministratorer å fininnstille databasene deres ved å benytte tips og råd som Microsoft har valgt ut. Tipsene skal dekke en rekke områder, blant annet hvordan ytelsen kan forbedres, og hvordan man kan utføre sikkerhetskopiering mer effektivt.

I tillegg skal verktøyet ifølge Ward inkludere en "oppgraderingsrådgiver" som kan gå gjennom databaseprogrammer og varsle brukere av SQL Server 2000 om endringer som er nødvendige for at programmene skal fungere med SQL Server 2005.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.