BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre sikkerhet koster Microsoft dyrt

Microsofts grunnlegger og styreformann Bill Gates la i går frem regnskapstall for sitt fiskale fjerdekvartal som var noe bedre enn ventet. Men selskapets økte fokus på sikrere løsninger koster dyrt - minst 100 millioner dollar bare i år.

19. juli 2002 - 13:04
Microsoft Corporation

Bill Gates



Ifølge Bill Gates har Microsofts høyprofilerte kampanje for å bedre sikkerhetsnivået på egne produkter kostet minst 100 millioner dollar bare i 2002, men Gates har tro på at satsingen både vil resultere i bedre og sikrere produkter, og dermed økt tiltro og salg av Microsofts løsninger.




Les mer om Microsofts skjerpede fokus på sikkerhet:


I løpet av de siste seks månedene har programvaregiganten helt lagt om måten de designer og utvikler programvare, og selskapet har forpliktet seg til å levere Windows .NET Server 2003 som "secure by default," der alle instillinger i programvaren i utgangspunktet settes på høyeste sikkerhetsnivå. Nylig presenterte Microsoft også informasjon om et nytt prosjekt som omtales under navnet "Palladium" - et samarbeid med mikrosprosessor- og PC-produsenter om å legge inn nye og bedre sikkerhetsegenskaper i maskinvaren (se relatert artikkel i lenkeblokken over: "Microsofts endelige løsning[...]" ).

Men Microsoft sliter fremdeles voldsomt med å tette alle hull. Innimellom kommer meldingene om nye hull i nettlesere og server-løsninger på daglig basis, og det er snarere regelen enn unntaket at det blir sluppet minst en feilfiks i uka fra Redmond-selskapet. Det skjedde også denne uken, da Microsoft fortalte om sårbarhet i sin SQL Server 2000-programvare som innebærer at en hacker kan kjøre ondsinnet kode på maskinen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.