TELEKOM

Bedre Skype for iPhone og Windows Mobile

Nye egenskaper kan gjøre Skype enda mer tiltrekkende for bedriftsbrukere.

1. juli 2009 - 10:30

Denne uken er Skype, en applikasjon for gratis eller svært rimelig operatøruavhengig IP-telefoni, oppgradert for tre plattformer: Windows, Windows Mobile og iPhone/iPod Touch.

Skype brukes ofte av mindre bedrifter som ønsker å minske sine regninger for fast- og mobiltelefoni, særlig internasjonale samtaler.

Den vanlige bruken er «Skype til Skype». I flere land, men ikke Norge, er det ordninger som tillater Skype-brukere å ringe til vanlige telefonnumre.

Skype 4.1 for Windows og 3.0 for Windows Mobile har trådt ut av den åpne beta-fasen som har vart siden mars.

4.1 for Windows gjenoppretter egenskaper fra tidligere utgaver, som ble forlatt i forbindelse med oppgraderingen til 4.0: Skype ville være sikre på at kjerneegenskapene var på plass før de la inn mindre viktige tilleggsfunksjoner som påminnelser om bursdager og evnen til direkte utveksling av kontaktinformasjon.

Den viktigste nyheten fra versjon 4.0 til 4.1 er antakelig skjermdeling, der man under en toveis videosamtale også kan dele hele eller deler av ens eget skjermbilde med samtalepartneren. De som prøvet egenskapen sier den har sine mangler, men at den er svært velkommen.

Skjermdeling på Skype for Windows.
Skjermdeling på Skype for Windows.

Skype 1.1 for iPhone og iPod Touch gir tilgang til å motta talemeldinger, og til å sende og motta tekstmeldinger. Det finnes en egen versjon på norsk.

Skype 3.0 for Windows Mobile kan virke noe mer avansert enn versjon 1.1 for iPhone, blant annet ved at den kan overføre filer. Amerikanske anmeldere peker på at mens iPhone er avhengig av WLAN til Skype-samtaler, kan Windows-utgaven også benyttes over en 3G-forbindelse. Forklaringen synes å være spesielle begrensninger over AT&T-nettet i USA. Det er ellers et sårt punkt for mobiloperatører at abonnenter bruker Skype til å omgå dyre tellerskritt på vanlig telefoni.

Windows-versjonen har også evnen til å sende og motta tekstmeldinger, og flere bedringer i brukergrensesnittet, selv om tidlige anmeldere klager over visse mindre mangler, som små knapper.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.