BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre Smartkort-teknologi?

Sun Microsystems javadivisjon, JavaSoft, presenterer i neste uke en revidert spesifikasjon for smartkortsystemene, versjon 2.0 av JavaCard.

Liv Torild Mytting
16. juli 1997 - 10:15

Sun Microsystems utkast til JavaCard v.2.0-spesifikasjon blir presentert på Internet World i Chicago i neste uke. Denne vil tilby utviklerne et felles sett med APIer (Application Program Interface) for å koble smartkort tett opp mot andre applikasjoner melder PCWeek.

Versjon 2.0 av JavaCard-spesifikasjonen er ventet å være helt ferdig innen tre måneder. Kortene og applikasjonene som er basert på denne spesifikasjonen kommer i løpet av de neste seks månedene. Spesifikasjonen har allerede fått de facto status blant smartkortutviklere og utstyrsleverandører.

Smartkort har til nå hatt litt trøbbel med mangel på felles APIer. Dette har tvunget programmererne til å utvikle beskyttet programvare i et bestemt assemblerspråk som binder smartkortene opp mot en bestemt leverandør og setter begrensinger på applikasjonene. Mens versjon 1.0 av JavaCard API var en strippet verson med Java, skal de nye APIene være optimalisert for smartkort-plattformen, hevder Javasoft.

2.0-versjonen støtter 16- og 32-bits smartkort. Disse er store nok til å nyttiggjøre seg av flere applikasjoner fullt ut. Sikkerhet og autorisert protokollstøtte er også integerert, inkludert støtte for SET (Secure Electronic Transactions) elektronisk sikkerhetsprotokoll.

IBM, som bidro til utviklingen av JavaCard API, som ble lansert høsten 1996, vil gjøre sin Network Station NC (network computer) og fremtidige NCer kompatible med JavaCard innen utgangen av 1997. Et resultat av dette blir at Network Station-brukere vil få mulighet til å logge seg sikkert på LAN-nettet fra hvilken som helst Javabaserte NC.

Visa International, som også utviklet JavaCard API sammen med Sun, vil støtte Java som standard smartkort plattform. De vil starte testing med den nye versjonen av JavaCard API til høsten. Visa vil produsere multiapplikasjonskort som kombinerer kredit, debet, lojalitet (følger brukerens kjøpemønster) og elektroniske penger sier talsmenn for Visa i San Francisco.

- Smartkortene kommer til å ta av for alvor nå, også i USA, sier Stephen Zizzi, president i Maz Technologies Inc som betatester Litronic Corp. NetSign smartkort. Litronic vil oppgradere slik at NetSign støtter JavaCard innen tre måneder. - Det er veldig vanskelig å utvikle smartkort for flere forskjellige grensesnitt, legger Zizzi til.

APIene støtter også Unicode for internasjonale tegnsett. Unicode-støtte er viktig, siden majoriteten som bruker smartkort i dag bruker dem utenfor USA.

- Java er en smart løsning for mange av problemene smartkortene har møtt, sier Jonathan Cassell, en analytiker hos Dataquest Inc. - Det er bare å støtte opp om Java mest mulig, for dét vil ihvertfall bli en de facto standard, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.