FORBRUKERTEKNOLOGI

Bedre stilsett-støtte i kommende Opera

En rekke detaljer om neste utgave av Opera-nettleseren er blitt offentliggjort.

26. juni 2007 - 07:09

Opera Software skal innen få uker begynne å slippe ukentlige testutgaver av Opera 9.5, den neste store oppdateringen av selskapets nettleser. Det loves både ny funksjonalitet, forbedret funksjonalitet, feilfikser og bedre støtte for webstandarder.

I et blogginnlegg fra selskapets desktop-team fortelles det at Opera 9.5, som forløpig kalles Kestrel, vil inkludere mer enn ett år med forbedringer gjort i rendering-motoren. Dette omfatter forbedret støtte for CSS 3 («Cascading Style Sheets» – overlappende stilsett) og SVG («Scalable Vector Graphics» – skalerbar vektorgrafikk), i tillegg til at JavaScript-motoren skal være helt ny og ha bedre støtte for ECMAScript 4.

    Les også:

Bildet nedenfor viser resultatet for Opera 9.5 i CSS-Selectors-testen til CSS3.info-nettstedet. KHTML og Konqueror 3.5.6 greide riktignok testen allerede i januar i år. Det opprinnelige bildet inkluderer tydeligvis også en detalj i brukergrensesnittet som Opera Software ikke ønsker at vi skal få se riktig ennå.


Opera 9.5 skal dessuten tolerere flere websider med dårlig koding enn dagens versjon.

Basert på brukerstatistikk vil Opera Software gjøre de mest brukte funksjonene i Opera 9.5 mer tilgjengelig og mer i henhold til plasseringen i andre nettlesere.

Den kommende utgaven skal også være enklere å benytte for funksjonshemmede.

Mac-versjonen av Opera 9.5 skal redesignes, mens Opera-utgaven også vil komme i en QT4-versjon, som skal gjøre det enkelt for brukeren å tilpasse utseende til maskinens skrivebordsflate. Det planlegges også 64-bitsutgaver for Linux og FreeBSD.

Opera har alltid vært kjent for å være liten og rask, men nå loves det at Opera 9.5 skal være mye raskere, blant annet ved at brukergrensesnittet svarer raskere, ikke minst i Unix-versjonene.

Mer informasjon finnes her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.