Bedre trådløs sikkerhet for Windows 2000 og Pocket PC

802.1x, en anbefalt standard for autentisering i trådløse lokalnett, skal implementeres i Windows 2000 og Pocket PC.

802.1x, en anbefalt standard for autentisering i trådløse lokalnett, skal implementeres i Windows 2000 og Pocket PC.

IEEE 802.1x anbefales av Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA), en organisasjon av leverandører som 3Com, Cisco, Compaq, Lucent, Nokia og andre, og som Microsoft tiltrådte i august i fjor. Hensikten er å øke sikkerheten i trådløse lokalnett, som ellers er kjent for å være notorisk enkle å bryte seg inn i, dersom man ikke implementerer sikringstiltak utover en standardinstallasjon.

I tråd med denne anbefalingen tilbyr utstyrs- og programleverandører 802.1x-autentisering i stigende grad. Microsoft integrerte standarden i Windows XP i fjor høst, og varslet i går at 802.1x vil integreres i Windows 2000 og Pocket PC fra august i år.

Ved siden sterk autentisering, regnes kryptert overføring som et viktig tiltak for å beskytte trådløse lokalnet utover det man kan oppnå med den eksisterende WEP-standarden (Wired Equivalent Privacy). Det er i dag mulig å legge virtuelle lokalnett i et trådløst lokalnett for å sikre bestemte forbindelser. Det arbeides med en ny krypteringsstandard, 802.11i, som vil kunne gjøres tilgjengelig kanskje en gang neste år.

Les også

Til toppen