Bedre virusvern med AMD64

Kombinasjonen av AMDs 64-bits prosessorer og en kommende Windows-oppdatering skal gi bedre vern mot virus.

Kombinasjonen av AMDs 64-bits prosessorer og en kommende Windows-oppdatering skal gi bedre vern mot virus.

AMD annonserte onsdag at selskapets 64-bits prosessorer kombinert med Microsoft kommende Service Pack 2 (SP2) for Windows XP skal gjøre datamaskiner utstyrt med begge disse produktene bedre i stand til å stå imot visse former for virus og ormer.

digi.no skrev om AMDs løsning i begynnelsen av januar i år. Den skal spesielt hindre at virus og ormer som utnyttet overflytsfeil i buffere i å utfolde seg.

- Datasikkerhet er blitt et av de viktigste områdene i både hjemmet og i næringslivet, og AMD og Microsoft erkjenner at det vil kreve en sterk kombinasjon av maskinvare og programvare for å bekjempe ondsinnet kode, sier Marty Seyer, visepresident og daglig leder for AMDs Microprocessor Business Unit, i en pressemelding. Målet med innsatsen er å levere en løsning som både er effektiv og enkel for konsumentene å ta i bruk i både 32-bits og 64-bits systemer.

Alle AMDs 64-bits prosessorer, også de som er levert til nå, er klargjort for AMDs Enhanced Virus Protection. Windows XP SP2 er for tiden under betatesting, men ventes å bli klar i løpet av andre kvartal i år.

Til toppen