Bedre Windows-støtte for trådløse kameraer

Microsoft skal gjøre overføring av fotografier enklere fra digitale kameraer til Windows-PC.

Microsoft annonserte onsdag at selskapet i samarbeid med FotoNation skal gjøre det enklere for brukerne av digitale stillbildekameraer å overføre fotografiene trådløst til Windows-baserte PC-er. Dette skal gjøres ved å implementere Microsofts nye Media Transfer Protocol (MTP) og ikke minst MTP over Internett-protokollen (MTP/IP) i trådløse digitalkameraer.

MTP-protokollen er ifølge Microsoft fritt tilgjengelig med en åpen lisens, og er laget av Microsoft for digitale medieenheter som kameraer, mobiltelefoner og bærbare musikk- og videospillere. MTP/IP er basert på FotoNations implementasjon av protokollen PTP/IP (Picture Transfer Protocol over IP)

MTP skal være like enkel å bruke som den ganske utbredte PTP-løsningen, men skal i tillegg gi bedre funksjonalitet. Dette inkluderer bedre administrasjonsmuligheter og kontroll for nye enhetsklasser, forbedret overføringshastighet mellom PC-en og enhetene og støtte for et stort antall filer med forbedret visning av miniatyrbilder. MTP skal også utgjøre en felles teknologi for enhetskontroll både med og uten kabler.

    Les også:

Støtte for MTP planlegges gjennom en oppdatering til Windows XP, og vil være inkludert i senere operativsystemer. Da vil det ikke være nødvendig med egne Windows-drivere for de enkelte kameraene.

Canon skal være den første kameraprodusenten som har annonsert støtte for MTP. Ifølge News.com forventer Microsoft at andre produsenter vil gjøre det samme i løpet av kort tid. Dette fordi det MTP skal være enkel å implementere i kameraene, samtidig som det gir brukerne tilgang på nyttig funksjonalitet.