Bedriftene ignorerer fortsatt Vista

Vista selger godt i forbruker-markedet, men bedriftene holder igjen, ifølge analyseselskap.

Bedriftene ignorerer fortsatt Vista

Etter mange forsinkelser ble Microsofts nyeste operativsystem, Windows Vista, allment tilgjengelig i slutten av januar i år.

    Les også:

Nå skriver analyseselskapet Forrester i en ny rapport at bedriftene fortsatt sitter på gjerdet i forhold til Windows Vista. De holder seg til den gamle tommelfingerregelen om å vente på Service Pack 1. Før den kommer, er det få av IT-sjefene som Forrester har snakket med, som seriøst vurderer å gå over.

På tross av at det er lenge siden Windows Xp ble lansert, er det mange som oppgir at de relativt nylig har gjennomført et migreringsprosjekt.

- Mange av IT-sjefene vi har snakket med, føler at de nettopp har fullført en OS-migrering, og at de er lite lystne på å gå en ny runde i nærmeste fremtid, skriver Forrester i rapporten, ifølge britiske PC Advisor.

Microsoft skal ha solgt 60 millioner utgaver av sitt nye operativsystem, men hvis analysen til Forrester stemmer, så tyder det på at flesteparten av disse lisensene går til forbrukermarkedet.

Foruten at de venter på Service Pack 1, oppgir mange IT-sjefer kompatibilitetsproblemer som en viktig grunn til å vente. IT-sjefenes egne estimater for hvor stor andel av deres løsninger som var kompatible med Vista, lå på mellom 60 og 90 prosent. Selv om det i utgangspunktet er en relativt høy andel, hjelper det lite hvis en enkelt bedriftskritisk løsning ikke fungerer. Da blir resultatet at de venter til det er på plass.

Analysen er ikke bare dyster lesning for Microsoft. IT-sjefene er fristet av nye funksjoner som bedre sikkerhet som for eksempel kryptering av disken og bedre brukeradministrasjon, samt forbedret ytelse.

IT-sjefene holder igjen, og flere av de Forrester har snakket med sier at de vurderer å vente helt til Microsoft tvinger de til å oppgradere.

Microsoft avslutter den generelle supporten for Windows Xp i april 2009, og den utvidede støtten bedriftene kan betale ekstra for, utgår for Windows 2000 i juli 2010.

Selv om det kan ta lang tid før bedriftene er klare for å oppgradere, anbefaler Forrester kundene sine å starte planleggingen av Windows Vista utrullingen allerede nå. De mener bedriftene bør begynne å kjøre pilottestet for å gjøre seg erfaringer i god tid før de starter utrullingen.

Les mer om: