Bedrifter kutter ut fasttelefonen

To av tre bedriftsledere tror fasttelefonen vil forsvinne i bedriften, viser en fersk undersøkelse.

To av tre bedriftsledere tror fasttelefonen vil forsvinne i bedriften, viser en fersk undersøkelse.

Norske bedrifter har for alvor fått øynene opp for kostnadsfordelen og fleksibiliteten ved å kutte ut fasttelefonen. Flere bedrifter velger nå å bare forholde seg til enten mobiltelefonen eller gå over til IP-telefoni.

Nå bekrefter en ny undersøkelse av Perduco for NetCom at fasttelefonen i bedrifter snart kan være historie. Undersøkelsen ble gjennomført i september 2005 blant 2000 bedrifter i et landsrepresentativt utvalg av næringslivet.

66 prosent av norske bedriftsledere tror fasttelefonen vil forsvinne på sikt – syv prosentpoengs økning fra i fjor.

Samtidig oppgir tre av ti at de allerede har avskaffet eller er i ferd med å avskaffe fasttelefonen til fordel for mobiltelefonen. Dette er en økning på fire prosentpoeng fra i fjor.

Tre av ti bedriftsledere viderekobler fasttelefonen til mobiltelefonen daglig. Dette er mest vanlig innen transport- og kommunikasjonsnæringen og minst vanlig innen varehandelen.

- Det er enklere for bedriftens forbindelser å forholde seg til et telefonnummer, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl, som kan fortelle at det nå nærmer seg 100 000 bedrifter som er i ferd med å velge bort fasttelefonen.

Det er i Oslo de fleste bedriftene (75 prosent) tror at fasttelefonen vil forsvinne, mens bare 53 prosent av bedriftene i Aust-Agder er enige i dette.

Det er i transport og kommunikasjonnæringen at flest tror at fasttelefonens tid er over, færrest tror dette innen primærnæringene (56 prosent).

Bedriftsmarkedet i Norge har nå rundt fem prosent markedsandel, men dette markedet vil eksplodere. Analyseselskapet Gartner tror at 50 prosent av bedriftene i Europa vil ha IP-telefoni innen 2007.

Til toppen