- Bedrifter sparer stort på Windows 7

Microsoft har pratet med kunder som tok OSet tidlig i bruk.

- Bedrifter sparer stort på Windows 7
Bilde:

Windows 7 har blitt svært godt mottatt av en samlet IT-bransje.

Operativsystemet legges ikke ut for ordinært salg før sent i neste måned, men mange har allerede tatt det i bruk, enten i evalueringsversjoner eller RTM-versjonen som ble tilgjengelig for lisenskunder sent i juli.

Microsoft har nå laget en skryteliste av fordelene det nye OSet gir bedrifter, basert på tilbakemeldinger de selv har fått fra slike tidlige brukere.

- Brukervennligheten, stabiliteten og funksjonene for fjernadministrasjon innebærer at virksomheter som installerer Windows 7 på ansattes arbeidsstasjoner kan spare opptil 20 prosent av kostnadene knyttet til brukerstøtte, hevder Microsoft i et blogginnlegg.

Denne besparelsen utgjør alene mellom 400-900 kroner per PC i året, mener selskapets produktansvarlig Gavriella Schuster.

Bedre energisparende egenskaper skal gi ytterligere nesten 300 kroner spart for hver arbeidsstasjon i samme tidsrom.

Tallene stammer fra en undersøkelse Microsoft selv har utført, med tilbakemeldinger blant annet fra myndighetene i den amerikanske byen Miami (2.235 brukere), det nederlandske IT-selskapet Getronics (14.300 brukere) og det britiske rådgivningsfirmaet Baker Tilly med sine 2.200 installasjoner.

Det er høyst uklart om de kalkulerte innsparingene sammenligner Windows 7 med kraftig kritiserte Vista, eller mer kritikerroste Windows XP, som åtte år etter lansering fremdeles er verdens mest brukte operativsystem.

Tidligere denne uken kunngjorde Microsoft også at de planlegger oppdaterte verktøy, som skal gjøre det enklere å rulle ut Windows 7 i bedriften.

«Desktop Optimization Pack 2009 R2» (MDOP) inneholder komponenter blant annet for sentral utrulling av avbildninger (image) og virtualisering, og skal etter planen bli tilgjengelig for Microsoft-kunder med Technet- eller MSDN-abonnement sent i oktober. Mer om MDOP R2 her.

    Les også: