ANALYSER

Bedrifter vil beholde XP også etter 2014

Mange har ingen ønsker om å oppgradere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. nov. 2010 - 11:17

Mange av dagens bedrifter som fortsatt benytter Windows XP, vil gjøre dette også etter at Microsoft slutter å støtte operativsystemet. Den offisielle supporttiden for Windows XP går ut i april 2014.

Ifølge en undersøkelse Dimensional Research har gjort for Dell, vil bare 47 prosent av bedriftene som i dag fortsatt benytter Windows XP, oppgradere disse maskinene. Fem prosent oppgir at de vil kjøpe tredjeparts supporttjeneste for Windows XP når Microsoft slutter å tilby dette, mens hele 48 prosent vil bruke Windows XP uten noen form for support.

Undersøkelsen er basert intervjuer med 953 IT-medarbeidere, hvorav 25 prosent har oppgitt at de er IT-ledere. Undersøkelsen handler primært om Microsoft Office 2010.

Til Computerworld.com sier Diane Hagglund, senioranalytiker i Dimensional Research, at tanken om å beholde Windows XP uten tilgang på support og sikkerhetsoppdateringer var uavhengig av størrelsen på bedriftene.

Dimensional Research-tall om bedrifters bruk av Windows XP etter april 2014, målt høsten 2010. <i>Bilde: Dimensional Research-tall om bedrifters bruk av Windows XP etter april 2014</i>
Dimensional Research-tall om bedrifters bruk av Windows XP etter april 2014, målt høsten 2010. Bilde: Dimensional Research-tall om bedrifters bruk av Windows XP etter april 2014

– Vi ser et antall større selskaper innen finansielle tjenester og produksjon som vurderer å beholde XP uten support. Og pris er ikke problemet. Fra de kommentarene vi fikk, synes IT at det er et flott operativsystem, et som fortsatt fungerer for dem, sier Hagglund.

I undersøkelsen fortelles det at bare fire prosent av bedriftene har så langt rullet Office 2010 fullt ut. 85 prosent har planer om å gjøre dette, men hele 78 prosent har motforestillinger mot Office 2010. Den mest utbredte, 45 prosent, er knyttet til opplæring i bruk av ribbon-grensesnittet, som ble innført med Office 2007.

Seks prosent av intervjuobjektene oppga at deres bedrift har rullet ut Windows 7 på alle relevante maskiner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.