RESULTATERFINANS

Bedriftshemmeligheter til salgs på nettet

Svært mange ansatte i energiselskapet Enron måtte gå på dagen. Men noen har funnet en ny mulighet til å tjene penger og hevne seg samtidig.

23. jan. 2002 - 12:46

Ebay og andre amerikanske auksjonstjenester oversvømmes av interne dokumenter og andre effekter fra Enron. For nå ønsker stadig flere tidligere ansatte å hevne seg på sin tidligere arbeidgiver.

Enron er den hittil største konkursen i amerikansk historie målt i verdi og det lekker daglig ut nye historier om hvordan toppledelsen sikret seg og sine før og etter at selskapet kollapset. Vanlige ansatte ble derimot kastet på dør uten oppsigelsetid eller sluttpakke.

Men de fikk ta med seg personlige eiendeler, og i disse kassene var det mange som tok med seg mye annet, skriver Wall Street Journal.

Nå oversvømmes amerikanske auksjonstjenester av dokumenter, manualer og effekter fra det konkursrammede kraftselskapet. For den økonomiske nedturen har vært hard i USA og mange ansatte sliter med å skaffe seg nye jobber. Nå ser de muligheter til å selge dokumenter og epost-logger til journalister og advoktater som forbereder søksmål blant annet mot Enrons regnskapsfører-selskap Arthur Andersen.

digi.no gjorde et søk på Ebay og det ga en lang treffliste på søkeordet "Enron". Det meste er riktig nok forskjellige effekter som golfballer og kopper selskapet delte ut til sine ansatte, men på de to første sidene med treff finner vi også interne manualer, blant annet, ironisk nok, Enrons manual for riskoanalyse...

En vanlig selskap ville ha sendt advokater på tidligere ansatte som selger interne dokumenter, men Enron-boet har hendene fulle på andre kanter for å si det mildt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.