Bedriftsmarkedet modent for IP-telefoni

Elite Data har med en tysk IP-telefonitjeneste fått et solid innpass i det norske bedriftsmarkedet.

Elite Data har med en tysk IP-telefonitjeneste fått et solid innpass i det norske bedriftsmarkedet.

Det finnes i dag et førtitalls IP-telefoniaktører på det norske markedet, men det er i hovedsak mot privatpersoner tjenesten har vært i fokus.

Elite Data er distributør av det tyske IPtelefoni systemet Swyx, og forteller om stor interesse på det norske bedriftsmarkedet.

Det anslås at bedriftsmarkedet i Norge nå har rundt fem prosent markedsandel, men dette markedet vil eksplodere. Analyseselskapet Gartner tror at 50 prosent av bedriftene i Europa vil ha IP-telefoni innen 2007.

Selv om Elite Data har markedsført IP-telefoniløsninger i to år i Norge, bekrefter daglig leder Reiner Glåmen til digi.no at det er først det siste halve året interessen for IP-telefoni har kommet for fullt hos bedriftene.

Elite Data har i dag levert IP-telefoniløsninger til et førtitalls bedrifter basert på bedrifts IP telefonisystemet Swyx.

Selskapet er i ferd med å implementere IP-telefoniløsningen til to av de største norske butikkjedene i disse dager.

Med IP-telefoniløsningen skal butikkjeden spare halvparten av de faste kostnadene, i tillegg til gratis interntrafikk på faks og telefoni.

Elite Data er i løpet av de siste årene blitt en av hovedutfordrerne til selskaper som Cisco og Alcatel i Europa. Glåmen hevder at løsningen både er rimeligere og bedre talekvalitet enn Cisco.

Ettersom programvaren støtter alle plattformer, vil Elite Data samarbeide med andre IP-telefonileverandører som Telio og Bluecom.

Elite Data i år vil doble omsetningen til 10,6 millioner kroner og få et driftsresultat på om lag 1,2 millioner før skatt. Til neste år forventer selskapet ytterligere vekst i salget av Swyx produktene i Norge og håper å oppnå en markedsandel på 30 prosent.

- Systemet har vist seg å være ett robust system som egner seg godt for bedrifter som ønsker ett telefonsystem som er enkelt å administrere og som kan driftes av IT ansvarlig i en bedrift, sier Glåmen.

I dag er satsingen på Swyx produktene et hovedsatsingsområde for Elite Data og 50 prosent av omsetningen vil i år være innenfor salg av Swyx IP telefoni.

Elite Data, som ble etablert i2002, leverer i tillegg tradisjonelle IT tjenester og produkter fra IBM og sikkerhets tjenester gjennom produkter fra SonicWALL hvor Elite Data er Silver Partner i Norge.

Til toppen