TELEKOM

Bedriftsmobil med svært kompakt tastatur

Nokia utvider E-serien med to nye modeller.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2009 - 14:23

Nokia hevder at selskapets nye E55-modell har verdens mest kompakte QWERTY-tastatur. Dette er en modell i selskapet E-serie, som er spesielt beregnet for brukere som benytter mobilen mye i jobbsammenheng.

- Med E55 har vi gjort meldingsbehandling så effektivt og lommevennlig som mulig, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia, i en pressemelding.

– I våre brukstester har Nokia E55s kompakte QWERTY-tastatur vist seg å være raskt å lære og kjappere i bruk enn vanlige knappesatser.

Både E55 og E75, som Nokia også introduserte i dag, skal ha utvidet e-postfunksjonalitet. Dette innebærer blant annet direkte tilgang til Microsoft Exchange og IBM Lotus Notes fra mobilene.

Brukergrensesnittet for e-post omfatter mapper og støtte for HTML-baserte e-posttjenester. Det har støtte for utvidbar visning og sortering etter dato, avsender og størrelse. Alle de mest brukte e-postfunksjonene skal være kun ett klikk unna. Terminalene skal dessuten ha forbedret kalender, kontakt- og oppgaveadminstrasjon.

Nokia E55
Nokia E55

Mobilene har innebygd VPN-klient og maskinvareakselerert kryptering av data for både det interne minnet og for minnekort. Mobilene benytter Symbian OS og S60.

Ifølge Nokia skal E55-mobil tilby så mye som 28 dagers standbytid, mens taletiden er på opptil 8 timer. Dette forutsetter dog at 3G-støtten er slått av.

Nokia E75
Nokia E75

E75 kombinerer et vanlig mobiltastatur med et QWERTY-tastatur som kan skyves innunder resten av mobilen.

Begge mobilene har støtte for slikt som WLAN, HSDPA (turbo-3G) og A-GPS. E55 støtter dessuten HSUPA, med opplastingshastighet på opptil 2 megabits per sekund. Mobilene leveres med 3,2 megapikslers kamera. Begge leveres med et microSD-kort på 2 eller 4 GB.

E75 skal komme markedet i mars og har en forventet utsalgspris på 375 euro, før eventuelle avgifter (mva) og subsidier. E55 kommer først i neste kvartal. Den ventes å koste 265 euro, før eventuelle avgifter og subsidier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.