Bedring i ASP-markedet?

Flere ASP-selskaper rapporterer om økt ordretilgang. Børsnoterte Intellinet føler at markedet er i ferd med å løsne etter flere kontraktsinngåelser i fjerde kvartal.

Det har vært skrevet mye negativt om ASP-markedet (application service provider), men børsnoterte Intellinet ASA sier til digitoday.no at markedet er i ferd med å løsne.

- Vi skiller mellom før og etter fjerde kvartal, sier Gunnar Sæther til digitoday.no.

- Mens tredje kvartal var svakt, er det indikasjoner på bedring etter utviklingen i fjerde kvartal. Vi har fått flere kontrakter det siste kvartalet, blant annet en stor kontrakt med Aston Group AS verdt minimum 50 millioner kroner over de tre neste årene. I tillegg har vi signert flere mindre kontrakter. I Danmark har det gått bra lenge, men det er først og fremst i Norge at det har gått tråere. Det har ikke vært bra for sentimentet at flaggskipet Telecomputing ASA har blitt slaktet på Oslo Børs.

Sæther trekker frem det positive i at Telenor ønsker å etablere seg som en ASP-leverandør. - Det viser at store og tunge aktører mener at dette er liv laga, forteller Sæther.

Før jul hadde digitoday.no et oppslag på de store goodwill-postene i balansen til et utvalg av IT-selskaper. Per tredje kvartal utgjorde goodwill 50 prosent av egenkapitalen til Intellinet, men Sæther er ikke bekymret for denne posten.

- Vi avskriver goodwill over fem år og er meget komfortabel med det. Vi har kontroll på posten og hadde den vært større, ville vi sannsynligvis valgt en noe lengre avskrivningstid.

Til toppen