Begivenhetsrikt, men trist

Det skjedde mye blant IT-selskapene på Oslo Børs torsdag, men totalinntrykket ble likevel negativt etter at kronekursen nok en gang gikk på en smell.

Det skjedde mye blant IT-selskapene på Oslo Børs torsdag, men totalinntrykket ble likevel negativt etter at kronekursen nok en gang gikk på en smell.

Etter en oppgang på 8,2 prosent i IT-indeksen tirsdag og onsdag bar det nedover for fullt igjen torsdag. Totalt falt delindeksen med 4,1 prosent før den landet på 1301,4 poeng. Bevegelsene i resten av markedet var som vanlig mer beskjedne og totalindeksen falt med 2,4 prosent til 1078,82 poeng, på relativt lave volumer.

Det skjedde mye rundt IT-selskapene på Oslo Børs i dag. ContextVision og Agresso leverte begge sine kvartalstall i morgentimene, uten å gi noen entydige svar (begge resultatene er forøvrig omtalt i egne saker, se margen til høyre).

Isolert sett var tallene til Agresso knallbra, men en analytikere påpeker at en god del vekst på bunnlinjen er innbakt i dagens kurs. Det forklarer kanskje at kursen på Agresso-aksjen forble uforandret på 34,50 kroner da børsen stengte torsdag.

Tallene fra ContextVision var langt dårligere enn markedet forventet. Selskapet meldte om svikt i både omsetning og bunnlinje, etter en rettstvist med en av selskapets kunder. Dette førte til at avtalen med kunden, som i første kvartal sto for 25 prosent av omsetningen i ContextVision, midlertidig falt bort. Selv med denne inntekten ville imidlertid ikke resultatet stått i forhold til forventningene, og kursen på det svenske selskapet falt med 21,6 prosent til 69 kroner på Oslo Børs torsdag.

TTI gikk av som vinneren torsdag. Selskapet meldte om at ledelsen nå er i ferd med å selge ut deler av virksomheten i morselskapet TTI, for å fokusere på kjernevirksomheten i det heleide datterselskap Tecmar.

Litt bakvendt kanskje siden TTI for et knapt år tilbake kjøpte Tecmar, og sparket ledelsen. Nå sitter altså ledelsen i TTI igjen, og fokuserer kun på selskapet de kjøpte opp. Uansett, markedet reagerte positivt på nyheten og sendte TTI opp 14,3 prosent til åtte kroner blank.

NetCom falt tilbake torsdag. Vi finner to årsaker. For det første bør markedet nå egentlig være grundig lei av oppkjøpsryktene. Ameritech har også gitt klare føringer på sine investeringsprioriteringer i Europa, som indikerer at det skal noe til før de øker eierandelen i NetCom den nærmeste tiden. Det har vi skrevet om tidligere.

Dernest ble det i dag klart - i følge TDN Finans - at Telia øker sine investeringer i Danmark på tross av at de blør kraftig i det markedet. Man kan spekulere i at dette gir en indikasjon på hva som vil skje i Norge, men vi har tidligere pekt på at utviklingen i forhold til NetSystem er vel så interessant. Den kan som kjent influere på Telia også.

Merkantildata gikk på en smell torsdag. Dette skyldes angivelig rykter om et selskapet vil legge ut et betydelig antall aksjer i løpet av kort tid. Vi husker i sommer at Finansavisen gjengav - med skjult kilde - informasjon som tilsa et oppkjøp av, eller en fusjon med Enator. Spørsmålet er om det ryktet vil ta fart før resultatpresentasjonen. Storyen i FA var jo at en slik nyhet ville bli sluppet under resultatpresentasjonen, og Finansavisen har tidligere vist at de sitter med kilder som er meget nær det som skjer i selskapet.

Til toppen