JUSS OG SAMFUNN

Begravde nettstedene etter fusjon

Både Finanstidningen og Vision har lagt sine nettsteder stein døde etter at MTG varslet at de skulle lage en ny, svensk næringslivavis.

4. mars 2002 - 13:13

Den 20. februar var siste gang næringslivavisen Finanstidningen oppdaterte sine nettsider. De siste 11 dagene har forsiden ligget urørt, med meldingen. "Ombyggnation pågår.Hav tålamod. Vi återkommer inom kort med en ny och vassare affärstidning. Tack för visat överseende."

Med en gjennomsnittstrafikk på nesten 44.000 på hverdager, har næringslivavisen gått glipp av 346.000 sidevisninger (tall fra Jupiter MMXI) siden de la tjenesten brakk.

Men enda verre er det kanskje med fusjonspartneren Vision. Der forsøkte man først å oppdatere 'sajten' i noen dager, ved å laste på med nyhetsmeldingen i nyhetslistene, men ikke på forsiden.

Nå er hele tjenesten tatt ned, og du får kun følgende melding: "OMBYGGNATION PÅGÅR. Just nu arbetar vi med att ta fram en ny affärstidning. Vi återkommer inom kort under det nya namnet Finans Vision (FV)."

Abonnentene av papriutgavene er ganske sikkert også spente på når de får produktene de har betalt for. Det skal allerede ha vært en strøm av abonnementsoppsigelser, ifølge svenske medier.

Det var i forrige måned mediehuset MTG meldte at en ny, svensk næringslivis var på gang. Nyheten kom ikke som en overraskelse etter at Visions gründer Pontus Forsström hadde erklært Dagens Industri krig etter oppkjøpet.


I realiteten har Visions ledertroika, med Forsström i spissen, foretatt en palassrevolusjon, hvor ledelsen i Finanstidningen har blitt satt på sidelinjen. Uken før fusjonen ble offentliggjort,sluttet ansvarlig redaktør Johan Hakelius. Og forrige helg sa de to redaksjonssjefene Magnus Persson og Jan Almgren opp sine stillinger.


Ifølge Dagens Media fikk 25 ansatte i Finanstidningen gå på direkten, syv av ti deskansatte forsvant. Ifølge den svenske nettavisen består den samlede redaksjonen nå av mellom 15 og 20 personer. Dagens Industri har til sammenligning 80 stykker i redaksjonen.

Eierne, MTG, har måttet tåle mye kritikk av fagorganisasjoner og andre svenske medier i fusjonsprosessen.

Forsström hevder overfor digi.no at de absolutt kommer til å være nok ansatte til å kunne lage en skikkelig dagsavis, men vil ikke si noe om når den nye avisen, Finans Vision, skal lanseres.

Den nye avisen har blant annet greid å kapre den tidligere sjefen for konkurrenten Ekonomi24, Mats Edman, som seniorreporter.

Forrström vil imidlertid ikke røpe mer om prosjektet, hvor han selv skal være sjefredaktør, enn at det nye nettstedet vil bli sluppet likt med papirutgaven.

- Jeg kan dessverre ikke si så mye mer akkurat nå. Du får vente til vi lanserer. Det blir ikke så lenge til, sa han i midten av forrige uke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.