RESULTATERFINANS

Begredelig kvartal for RIM

Omsetningen svikter fortsatt, og nettbrettet avskrives med en halv milliard dollar.

2. des. 2011 - 15:33

Det er fortsatt nesten to uker til 15. desember da RIM (Research in Motion) skal publisere sitt regnskap for tredje kvartal. For å komme skuffelsene i forkjøpet har selskapet valgt å dele noen av de dårlige nyhetene allerede i dag, før børsen åpnet i New York.

RIM sier omsetningen blir noe lavere enn de 5,3 til 5,6 milliarder dollar som var deres offisielle anslag. Resultatet vil ligge i den nedre delen av anslaget.

Satsingen på nettbrettet Playbook må avskrives med en engangspost på 485 millioner dollar. Trass i utstrakt rabattering, ble det bare solgt 150 000 eksemplarer av Playbook, mot for eksempel over 11 millioner av Apple iPad.

I tillegg kommer en engangspost på 50 millioner dollar på kostnader knyttet til nedetiden i nettverket deres i oktober.

Utsiktene for fjerde kvartal er ikke lystige. RIM venter lavere leveranser enn i tredje kvartal, trass i julesesongen, og tror ikke de vil nå overskuddsmålet for regnskapsåret under ett.

RIM synes nå helt avhengig av at den planlagte overgangen til nytt operativsystem for selskapets smartmobiler slår an i markedet. Det nåværende assortimentet er mer eller mindre døende, og ingenting ser ut til å kunne redde nettbrettet.

I aksjehandel i forkant av New York-børsenes åpningstid falt RIM-kursen med 11 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.