RESULTATERFINANS

Begredelig kvartal for RIM

Omsetningen svikter fortsatt, og nettbrettet avskrives med en halv milliard dollar.

Det er fortsatt nesten to uker til 15. desember da RIM (Research in Motion) skal publisere sitt regnskap for tredje kvartal. For å komme skuffelsene i forkjøpet har selskapet valgt å dele noen av de dårlige nyhetene allerede i dag, før børsen åpnet i New York.

RIM sier omsetningen blir noe lavere enn de 5,3 til 5,6 milliarder dollar som var deres offisielle anslag. Resultatet vil ligge i den nedre delen av anslaget.

Satsingen på nettbrettet Playbook må avskrives med en engangspost på 485 millioner dollar. Trass i utstrakt rabattering, ble det bare solgt 150 000 eksemplarer av Playbook, mot for eksempel over 11 millioner av Apple iPad.

I tillegg kommer en engangspost på 50 millioner dollar på kostnader knyttet til nedetiden i nettverket deres i oktober.

Utsiktene for fjerde kvartal er ikke lystige. RIM venter lavere leveranser enn i tredje kvartal, trass i julesesongen, og tror ikke de vil nå overskuddsmålet for regnskapsåret under ett.

RIM synes nå helt avhengig av at den planlagte overgangen til nytt operativsystem for selskapets smartmobiler slår an i markedet. Det nåværende assortimentet er mer eller mindre døende, og ingenting ser ut til å kunne redde nettbrettet.

I aksjehandel i forkant av New York-børsenes åpningstid falt RIM-kursen med 11 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.